woensdag 8 juli 2009

Query keywords

Ik krijg via www.statcounter.com een aardige indruk van de zoektermen waarmee men dit blog vindt. Via Google's Webmaster Tools kan ik nog meer zien. En dan kom je soms merkwaardige search queries tegen… Hieronder een korte bloemlezing.

Er wordt wel eens gezocht naar een “krappe spleet”. Ongetwijfeld iemand die belangstelling heeft voor speleologie. Of “natte poes”; dat moet een bezorgde huisdierhouder zijn, die bij mijn verslag van het door de poezen stukgemaakte waterbed terecht kwam.

Een klimvriendin van me heet Lukien. Ik heb haar in twee blogposts genoemd: in februari 2007 en in januari 2008. 't Is blijkbaar een nogal unieke naam, want élke maand zijn er wel een paar mensen die naar “lukien” zoeken en die dit blog op de resultatenpagina zien.

Praten is ook een issue op Internet. Mensen zoeken naar “ze wil nooit meer met me praten” of juist “ik wil meer praten”. Ze komen bij het verslag van mijn Tomtom, waarvan de speaker het niet meer doet.

En er zijn mensen die blijkbaar een brommer of scooter willen hebben, maar daar geen geld voor (over) hebben. Er wordt regelmatig gezocht op “scooter stelen” of iets soortgelijks. Of op de subtiele variant “gratis brommer ophalen”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten