maandag 21 september 2009

Astronomieles

Niet zo lang geleden had Bever een aanbieding: de Fenix TK11. 't Is een handzame zaklamp die maar liefst 225 lumens doet. Ter vergelijking: de Petzl Myo XP, toch ook geen kinderachtige lamp, doet 150 lumens in Boost Mode. (Ok, 't is een stuk minder dan de 350 lumens van het monster van speleogids Paul, maar 't is toch een heleboel licht.)

Fenix TK11


“The Fenix TK11 (Tank) series features a powerful, solid, durable, and waterproof design intended for rugged outdoor and military use.” Zoiets moois in de aanbieding, inclusief twee accu's en een oplader, dat kon ik natuurlijk niet laten liggen. En hij doet 't inderdaad prima.

Waar gebruik ik nou zo'n lamp voor, zal je je afvragen. Nou, voor astronomieles bijvoorbeeld. Ik had Philip al eens uitgelegd dat de zon van Laos naar Nederland gaat, en dan door naar Amerika, en dan weer naar Laos. Als het avond is in Laos, dan is het middag in Nederland. Dat soort dingen. Dat kon ik mooi toelichten (haha, letterlijk) met mijn nieuwe lampje en de oude globe.

Astronomieles


Philip weet nog niet alles van astronomie. Zo stonden we zondagavond in de tuin. Ik moest namelijk nog even zijn speelgoedtent opruimen. Maar het was al donker. Philip kwam op het idee om me bij te lichten met mijn nieuwe lamp. Dat mocht, en het lukte Philip om niet de hele tijd met de lamp in mijn gezicht te schijnen. Ik kon redelijk goed zien wat ik deed. Maar opeens werd het helemaal donker! Dat kwam doordat Philip even naar de sterren wilde kijken, en met de lamp de sterren probeerde bij te lichten…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten