woensdag 20 juni 2012

Miljonair worden, deel twee

Ruim twee jaar geleden berichtte ik over het plan van Roene en mij om miljonair te worden. Ons plan was om een spelletje te maken voor de iPhone. Ik had zelfs al een minimac gekocht. Helaas heb ik er nog niet zoveel tijd aan kunnen besteden, zodat we nog steeds geen miljonair zijn.

Waar ik wel tijd aan heb besteed is een interne verhuizing. Philip wilde graag mijn studeerkamer hebben. Die is twee keer zo groot als zijn kamertje. Bovendien had hij het wel gehad met z'n Winnie the Pooh-behang. Dus ik heb de studeerkamer ontruimd (dat was misschien nog wel de grootste klus) en van nieuw behang en tapijt voorzien. Philip is helemaal gelukkig.

Wie niet zo gelukkig was met de verhuizing was mijn pc. Hij heeft het nog een tijdje volgehouden in de nieuwe kamer, maar opeens was het voorbij. Als ik 'm aanzet dan start 'ie wel op, maar na een minuutje ofzo loopt 'ie vast. Misschien kan ik 'm nog wel repareren, maar daar heb ik nu even geen zin in.

En gelukkig hoeft 't ook niet meteen, want ik heb de minimac nog! Die heeft twee jaar lang niks staan doen, maar bewijst nu goede diensten. Want wat blijkt: 't ding is goed bruikbaar om Android-applicaties te maken! En Chrome doet het er ook prima op.

Dus ik ben nu aan het wennen aan Eclipse, en ik ben me weer aan het inlezen in het ontwikkelen van apps voor Android. 't Is wel een beetje lastig allemaal. Ik ben op zich niet echt een fan van IDE's; ze zijn soms wel handig, maar ik geef toch de voorkeur aan Emacs en command line tools. En ik moet zeggen dat het Apple-toetsenbord dat ik bij de minimac gekocht had niet echt heel fijn werkt. 't Is zo'n dun toetsenbord met van die platte toetsen, waardoor ik vaak half naast de toets druk.

En programmeren voor Android is ook weer even wennen. Het is op zich niet moeilijk ofzo, maar ik moet me het hele programmeermodel eigen maken. Activities en Services en hun life cycles. Intents, wanneer en hoe moet je die gebruiken. En moet je ook nog letten op de API levels. Als ik mijn app maak voor de meest recente API (dat is nu 15), dan werkt die app dus niet op een oudere Android-versie.

Maar ik vind het leuk om weer wat nieuws te leren. Dus ik ben lekker aan het experimenteren. En dan komt het moment dat ik een werkende app had, maar 'm stuk gemaakt heb. En omdat ik nog geen version control system gebruik kan ik niet makkelijk de foutjes herstellen. Dus nu is het tijd voor het volgende deelproject: git. Ik heb 't al geïnstalleerd op de minimac, en ik ben me aan het inlezen. Tot nu toe bevalt 't me wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten