zaterdag 23 juni 2012

Testje met git

Ik heb dus afgelopen week thuis git getest met een klein Android-app-projectje. En git was snel. Heel snel. Eng snel, zo van: zou 'ie het wel gedaan hebben? Maar alles ging prima.

Ook maar eens op kantoor geprobeerd, met een wat groter project. Euhm, een veel groter project. Alle bestanden initiëel toevoegen kostte al een heleboel tijd. Ik weet niet hoe lang het duurde; het duurde me te lang en toen ben ik maar thee gaan halen en met collega's gaan babbelen. Maar dat vergeef ik git wel, want het is heus een groot project.

Wat me daarna opviel: svn is sneller dan git! In ieder geval zolang svn niet naar de repository hoeft. Want die staat, in dit geval, ergens ver weg op het internet. Terwijl ze zeggen dat git zoveel sneller is dan svn. Maar bij die vergelijking deden ze alleen maar dingen waarvoor svn naar de repository moet. Terwijl er ook genoeg dingen zijn waarvoor svn helemaal niet naar de repository hoeft. Zoals een lokale diff. En daarin is, in mijn testje, svn beduidend sneller. Maar 't gaat me niet alleen maar om de snelheid. Ik ben heel benieuwd naar hoe ik de bruikbaarheid van git ervaar. Daarover wellicht later.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten