vrijdag 6 juli 2012

Uninterruptible Power Supply

Op kantoor hebben we een UPS voor de servers. UPS betekent Uninterruptible Power Supply. Die zorgt ervoor dat de servers niet zomaar zonder stroom zitten, als bijvoorbeeld de netstroom uitvalt.

(UPSsen zijn er in allerlei maten. Kleine UPSjes hebben een bescheiden accu, met net genoeg energie om te zorgen dat de computers zich netjes kunnen afsluiten. Met grotere UPSsen kan je langer doorwerken. Echt serieuze UPSsen hebben bijvoorbeeld een dieselgenerator, zodat je stroom hebt totdat de diesel op is. Reuze handig allemaal.)

Nou was het UPSje op kantoor al een tijdje aan het piepen. Het bleek dat z'n accu ondertussen kapot is, of in ieder geval niet meer goed genoeg is. Die accu kan je vervangen zonder dat de stroom eraf hoeft, dus dan hoeven de servers ook niet uit. Slim, hoor.

Maar helaas, in ons geval bleek dat de hele UPS vervangen moest worden ('t is een oud beestje, kennelijk). En tja, toen moest dus toch de stroom er helemaal af. En dus gingen de servers uit. In het Engels hebben ze daar een mooi gezegde voor: defeats the purpose

Geen opmerkingen:

Een reactie posten