zaterdag 14 juli 2012

Wat denk je zelf?

Een half jaar geleden hadden we het traditionele Kot Eenboo kerstdiner. Eén van de dames vertelde over de moeilijke vragen die de kinderen kunnen stellen. Zoals: bestaat Sinterklaas echt? Ze had het advies gekregen (van een juf, als ik het me goed herinner) om dat te beantwoorden met "wat denk je zelf?". (Vanaf dat moment werden die avond heel veel vragen beantwoord met "wat denk je zelf?" - maar dat terzijde.)

Ik vond 't wel een goed advies, en ik pas het nog steeds regelmatig toe. Het werkt prima. Soms weet hij het echt niet, maar meestal denkt hij even na en komt hij er zelf uit.

Maar misschien pas ik het wel te vaak toe. Ik net zat de foto's van het schoolkamp van Philip te bekijken, en ik herkende iemand niet. Dus vroeg ik aan Philip hoe die persoon heet. Wat zei hij? "Wat denk je zelf?" Grr.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten