zondag 29 oktober 2023

Huiskamer opmeten

Als je een kamer wil gaan behangen of verven dan is het handig als je weet hoe groot die kamer is. Dus heb ik maar eens een meetlint uit de kast gepakt en ben ik gaan meten.

Ik heb om grotendeels onduidelijke redenen ondertussen een verzameling van tenminste vier meetlinten opgebouwd. Eén daarvan is een goedkope die ik jaren geleden in Laos heb gekocht. Lien had toen een lapje grond van enkele honderden vierkante meters, en ik wilde iets nauwkeuriger opmeten hoe groot dat was. (Vreemd genoeg bleek dat de linkerzijde van het lapje grond ruim twee keer zo lang was als de rechterzijde. Ik berekende dat het vrij nauwkeurig een factor 2,5 scheelde, en toen pas zag ik dat het meetlint zowel centimeters als inches aangaf.)

Dat meetlint uit Laos was het eerste meetlint dat ik tegen kwam, zodat ik dat gebruikte om de kamer op te meten. Helaas weigerde het meetlint al gauw om zich weer netjes op te rollen, en er kwamen stukjes plastic uit?! Daar was ik het niet mee eens, zodat ik een schroevendraaier pakte en het ding openmaakte. Het bleek dat er een veer in zit, en dat die allerlei vormen wil aannemen behalve netjes opgerold. Gelukkig had ik geen haast en na een tijdje zat 'ie weer in elkaar, en deed 'ie het ook nog een beetje. Maar niet goed genoeg, dus ik pakte toch maar een ander meetlint om verder te gaan.

Ontploft meetlint

Het moeilijkste van het opmeten was dat de katten ervan overtuigd waren dat het uiteinde van het meetlint bedoeld was om mee te spelen. En dan kan je eindeloos vaak zeggen “Nee poes, leg dat eens netjes terug alsjeblieft!” maar dan doen ze alsof ze je niet begrijpen. Desondanks was het me uiteindelijk gelukt om alles op te meten. Ik heb zelfs de maten opgeschreven, en daarna heb ik er zelfs met de computer een tekening van gemaakt. Verder valt hier niet zoveel over te melden.

De huiskamer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten