dinsdag 26 juni 2007

Scooter is er

Gisteren was Lien weer aan het foeteren. "Waar blijft mijn nieuwe brommer toch, we hebben 'm al meer dan een week geleden besteld, ze zijn echt héél langzaam." Nou, ze werd op haar wenken bediend: vanochtend werd ik gebeld door de winkel. De scooter is helemaal klaar en kan opgehaald worden. Dus ik ging 's middags vroeg weg van kantoor, Lien ophalen bij de tomatenkwekerij, en daarna samen de scooter halen.

Maar je krijgt een nieuwe scooter tegenwoordig niet zo maar mee. Snorfietsen, brommers en scooters moeten sinds kort namelijk een kenteken hebben, net zoals auto's. En dat moet op naam worden gezet. We moesten dus eerst de papieren ophalen bij de winkel, daarmee naar het postkantoor, en dan weer terug naar de winkel. En daar ben je zo een half uur verder mee. (Dat is ook meteen weer een mooie inkomstenbron voor de overheid. Voor het kenteken moesten we 55 euro betalen, en voor het op naam zetten nog eens negen euro.)

Lien zou Lien niet zijn als ze niet nog wat erbij onderhandeld had. Toen we de scooter bestelden had ze al geregeld dat ze een helm van ruim tachtig euro er gratis bij kreeg. Maar eigenlijk paste die toch niet zo mooi bij de kleur van de scooter. De scooter was namelijk niet meer leverbaar in de uitvoering die ze had uitgekozen, ze kreeg nu een zilverblauwe in plaats van een blauw-zilveren. Dus wilde ze een ook andere helm. Eentje die bijna tweehonderd euro bleek te kosten. "Ja maar, ik koop er nu een slot van zestig euro bij, dus dan wil ik deze helm gratis hebben." (Zo'n slot is een eis van de diefstalverzekering.) Ze mocht hem uiteindelijk meenemen voor maar veertig euro (en zelfs daar had ze nog de helft van af proberen te praten).

Er slingerde al een foto van de scooter rond in huis (die had ik van de website geprint). Die hadden we ook al aan Philip laten zien. Hij claimde toen direct het eigendom: "brommer Philip". En dan kan mama honderd keer zeggen "nee, brommer is van mama", maar Philip hield stug vol: "brommer vanilip" (tja, "van Philip" is toch lastig om uit te spreken, hoor). Voor Philip was het dus ook een mooie dag vandaag, want zijn nieuwe brommer was er eindelijk. Hij mocht er zelfs even op zitten.
Posted by Picasa

3 opmerkingen: