vrijdag 6 juli 2007

Nieuwe kantine

We hadden een redelijke kantine bij Havens 2801. Je kon er rond lunchtijd niet alleen een boterhammetje met kaas krijgen, maar ook spul uit de frituur en zelfs complete warme maaltijden. Het was ook nog betaalbaar. Maar het bedrijf dat de kantine uitbaatte vond de lokatie kennelijk niet meer zo interessant. Ze zijn eind juni vertrokken. De laatste weken merkten we dat het echt een aflopende zaak was. Het assortiment werd steeds beperkter, de borden werden vervangen door papieren bordjes, en het metalen bestek moest plaats maken voor plastic bestek. Maar kennelijk hadden ze ook nog het één en ander liggen dat op moest. Zo gingen ze een paar keer zomaar ijsjes uitdelen.

Het nieuwe bedrijf wil niet herinnerd worden aan het verleden. Ze nemen geen halve maatregelen; ze zijn voortvarend begonnen met de sloop. Binnen een week is onze kantine van binnen helemaal afgebroken.Gelukkig hoeven we niet elke dag boterhammetjes van thuis mee te nemen. Er is namelijk al een nieuwe kantine! Maar ik vind het niet echt een vooruitgang. Er is minder ruimte, er zijn geen zitplaatsen, het tocht er, en de isolatie laat ook te wensen over. Maar ik zal niet al te veel klagen. Het assortiment is acceptabel. En met het nieuwe bedrijf is er ook nieuw personeel gekomen. Er zijn collega's die dat wel een vooruitgang vinden.

Nog even iets anders. Er is een grasveldje tussen de oude kantine en het kantoor waar ik werk. Daar lopen konijntjes. (Die lieten zich overigens niet zien toen ik er een paar weken geleden toevallig met Philip was.) Nou ben ik hier pas een paar maanden geleden gestationeerd, dus ik heb de kerst hier nog niet meegemaakt. Ik weet dus niet of de konijntjes dan door het cateringbedrijf op het menu worden gezet. Maar dat risico c.q. die kans bestaat nog steeds, want het oude bedrijf heeft de konijntjes niet meegenomen.

1 opmerking:

  1. Luchen in een partytent en geen zitplaatsen? Dan neem je toch gewoon die super chique campingstoeltje van je mee? Met ingebouwde zuipblik- en leesvoerhouder... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen