zaterdag 20 september 2008

Meerdere gezichtpunten

Er zijn vaak meerdere gezichtspunten. In het gezin Rijstveld verschillen vooral vaak de inzichten tussen de kleine rijstkorrel enerzijds en zijn ouders anderzijds. Philip wil dat de airco in de auto harder blaast, maar dat vinden papa en mama niet nodig. Dan moet het raampje open, helemaal open wel te verstaan, terwijl we 120 op de snelweg rijden. Dat mag dus ook al niet.

Een tijdje later zijn we bij een Toyota-dealer. Ik wil nog eens naar de kleuren van de Priussen kijken, en ik wil ook wel eens zo'n Tech-versie zichzelf zien inparkeren. Philip heeft meer belangstelling voor de Land Cruiser en de Hilux, en papa moet mee. Maar papa staat met de Toyota-meneer te praten, dus Philip moet wachten.

Gelukkig is Philip ook in staat om de andere kant te zien. Want wat gebeurt er een uurtje later, thuis? Terwijl ik in de keuken een paar boterhammetjes aan het smeren ben, heeft hij zich op de bank geïnstalleerd en allerlei kussens om zich heen opgesteld. Ik hoor hem tegen zichzelf praten: “nee hoor, de airco mag nu niet harder”. Even later vraag ik wat hij op zijn brood wil, maar hij reageert niet. Dus ik vraag het wat nadrukkelijker. Het antwoord? “Ik ben nu even met de Toyota-meneer aan het praten, hoor!”

1 opmerking: