zaterdag 13 september 2008

Ter herinnering aan Richard

Afgelopen vrijdag is buurtgenoot en sportvriend Richard van Gent overleden.

Richard


Richard was al een aantal jaar ziek. Toch kwam zijn dood plotseling. Eind juni organiseerde hij nog een kliminstructieweekend in de Ardennen. Hij klom toen zelf weliswaar niet, maar hij wandelde wel vrolijk rond. En hij fotografeerde erop los (zoals altijd, daar stond hij om bekend).

Ik heb hem een jaar of tien geleden leren kennen, toen we allebei een huis in dezelfde straat kochten. Richard deed aan sportklimmen, en ik ook, en zo kwam het dat we al gauw elke dinsdagavond in de klimhal bij Bergschenhoek gingen klimmen. Daar kan je ook buiten klimmen, en dan moet je voorklimmen. Dat had ik toen nog nooit gedaan. Richard heeft me in die tijd de beginselen daarvan geleerd. En Richard was lid van de NKBV (de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging); via hem leerde ik de NKBV regio Haaglanden kennen.

Richard op een berg


Richard en ik konden elkaars gevoel voor humor wel waarderen. Dat is prettig als je regelmatig een paar uur met elkaar in de auto zit, onderweg naar de Ardennen om daar te gaan klimmen. Of naar het zuiden van Frankrijk, wat we ook meer dan ééns hebben gedaan.

Ik heb Richard leren kennen als een sportief en sympathiek mens. Hij was actief binnen de klimorganisatie en altijd bereid om te helpen. Met zijn dood is er een goed mens minder op de wereld.

Update 2008-09-16: Zie ook nanske, REmy, Bas en Abby.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten