zaterdag 6 september 2008

Euromax is geopend

De Euromax-terminal is geopend. (Pff, eindelijk. Ik zal maar niet uitweiden over de bedroevende technische details, zoals het gerealiseerde versus het beoogde aantal containerbewegingen per kraan per uur. Iets met niet in de hand van een gegeven paard bijten, ofzo.)

Er was natuurlijk allerlei hoog volk uitgenodigd om de officiële opening, op vrijdag, bij te wonen. Voor het gewone ECT-personeel en ander voetvolk was er zaterdag een open dag. Zo kwam het dat Philip, Lien en ik aan het begin van de middag naar de Maasvlakte vertrokken.

Opening Euromax


We hadden al eerder mogen ervaren dat ECT wel weet hoe je een feestje viert. Het was dan ook prima georganiseerd; kosten noch moeite waren gespaard om er wat leuks van te maken. Er was van alles te eten en drinken. Er waren rondvaarttochtjes langs de Euromax en de Delta-terminal. Er waren bustochtjes over het Euromax-terrein, met onderweg demonstraties. Bijvoorbeeld: hoe je een locomotief opzij schuift, of hoe je een truckchauffeur een container op laat tillen. En het weer zat ook nog mee.

Direct van de truck naar de stack


Bij de ingang van het terrein kregen we drie verrekijkertjes. Althans, drie bouwpakketten. Als je het karton op de juiste manier uitvouwde en in elkaar haakte, dan werd het daadwerkelijk een enigszins functionele verrekijker. Philip was er helemaal tevreden mee.

Bouwpakketverrekijker


Het ging natuurlijk over containers, en dan vooral het optillen en verrijden van die dingen. Helaas werd er niet zoveel bewogen. Ik heb de AGV's en de kadekranen alleen maar stil zien staan. Er waren eigenlijk alleen maar een paar stacker-kranen (ARMG's voor de kenners) actief: die reden wat heen en weer over hun rails en tilden een container op (om 'm even verderop weer neer te zetten).

Groot materiëel en klein mens


Er was ook nog een demonstratie van de brandweer. Ze knipten een auto open en er werd met water gespoten.

Philip helpt de brandweer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten