woensdag 10 oktober 2007

ECT-feestje

ECT bestaat 40 jaar, en dat willen ze weten ook. Ze geven niet één feest, maar wel drie. 't Is ook een continu bedrijf, dus niet iedereen kan tegelijk gaan feesten. Of je moet het bedrijf een avond plus nacht stilleggen, maar dat ging ze kennelijk te ver.

Ze hadden toevallig een leuke feestlocatie beschikbaar: het Euromax-terrein. Die terminal is toch nog niet operationeel, dus daar hebben ze lekker de ruimte. En geen buren die klagen over de herrie.

Wij van RDS waren in eerste instantie uitgenodigd om in het weekend te komen feesten. Helaas bleek dat daar teveel mensen op hadden ingeschreven. Toen moesten wij van RDS naar de dinsdag. Daardoor haakte een aantal RDS-ers af, want een feestje doordeweeks is toch anders dan een feestje in het weekend.

Het was goed georganiseerd. Er stonden wegwijzers voor het laatste stuk van de route naar de feestlocatie. Dat was ook wel nodig, want die laatste kilometers zijn een soort niemandsland, een industrieterrein in aanbouw, in de regen. Maar dat ging dus prima. (De terugweg vinden was lastiger. Ik reed natuurlijk naar de verkeerde kant, verder het Euromax-terrein op. Stond ik opeens naast allemaal gigantische heavy duty containerverplaatsvoertuigen. Vergeleken daarmee heb ik maar een klein autootje.)

Maar eerst het feest. Ze hadden een enorme tent op het AGV-terrein (tussen de kadekranen en de stackerkranen) neergezet. En een tribune, zo bleek later. Want even na acht uur werd iedereen uitgenodigd om naar die tribune te gaan. Het was jammer dat het regende, maar de tribune was overdekt en er lagen mooie oranje dekentjes klaar. 't Zag er wel koddig uit; ik dacht even dat ik (weer eens) bij een bijeenkomst van boeddhistische monniken terecht gekomen was.Er was een groot podium gebouwd, omzoomd door stapels containers en een AGV. En op de achtergrond een grote kadekraan. En dat alles in de stromende regen. (De foto's zijn niet echt razend scherp, maarja, het is dan ook een beetje moeilijk om in het donker te fotograferen. De flits komt niet zover.)Uiteindelijk kwam de bovenbaas van ECT een toespraak houden. Dat deed hij dus in de stromende regen, en zonder paraplu ofzo. “Dat ik hier tien minuten in de regen sta weegt niet op tegen hoe jullie moeten werken.” Dat wisten de noeste arbeiders van de werkvloer wel te waarderen. De man die daarna een toespraakje hield (van de ondernemingsraad, als ik het goed onthouden heb) stak een paraplu op en werd dus uitgefloten.Daarna begon de show. 't Was een mooie en indrukwekkende show. Met licht, allemaal leuke fonteintjes, video (zelfs videoprojectie op een scherm van water uit een fontein). Er was een breakdance-achtige dansshow (de Showroom Dummies op BAZ 2007 gaven een veel langere en betere show, maar dit was ook wel aardig - en bovendien was dit in de nog steeds stromende regen). Toen bleek dat de AGV er niet alleen maar voor het mooie bij stond. De kadekraan die achter het podium stond tilde een container op, kwam naar voren rijden en zette de container op de AGV. Die daar vervolgens een rondedansje mee mocht doen.

De show werd afgesloten met een uitgebreid en gigantisch vuurwerkspektakel. Daar heb ik geen foto's van kunnen maken, maar het was toch wel heel erg mooi.

ECT draagt ook groots aan een goed doel bij: in drie jaar geven ze 2,25 miljoen euro aan Generation R. (Als je op de foto klikt en heel goed kijkt dan kan je zien dat dat er echt staat.)Na de show mochten we weer naar binnen, waar natuurlijk live muziek was. En we konden op het eten aanvallen (eindelijk - Lien was al bijna van haar graat gevallen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten