zondag 13 januari 2008

Mijlpaal 6c

Laatst was ik in de Globe aan het klimmen. Ik besloot zomaar om alle routes op het balkon te klimmen. De meeste zijn viertjes en vijfjes, er zitten wat drietjes tussen, en er zijn ook twee nieuwe 6a-tjes. Ik deed ze per touw, van rechts naar links. Omdat ik qua nivo alle routes prima aankon lette ik verder helemaal niet op de moeilijkheidsgraad. In plaats daarvan klassificeerde ik elke route na afloop als “een makkelijke drie” of “een moeilijke drie”. Na een paar uur had ik ze allemaal gedaan. Nans had dapper meegedaan en had ze bijna allemaal gedaan. Prima training.

Vrijdag was ik naar de Uithof. Vooral om te boulderen. Maar het boulderen ging niet zo lekker. Dus na zo'n vier of vijf boulders deed ik maar mijn gordel aan en ging ik met Rob klimmen. REmy had een nieuwe 5b in de hoek op het balkon gebouwd; dat is wel een aardige route, en goed vergelijkbaar met de andere 5b in hetzelfde touw.

Rechts van die 5b zit een 6c. Niet gehinderd door enig gebrek aan overmoedigheid besloot ik om 'm te doen. Het is een route in de overhang. Met slopers. En een paar onverwachte stapjes. Al met al had ik zes of zeven blocs nodig (ik was de tel een beetje kwijtgeraakt). Maar ik heb hem wel uitgeklommen! Mijn eerste 6c!

Omdat Nans in de buurt stond merkte ik terloops op dat het toch wel een beetje een moeilijke 6a was.

3 opmerkingen:

 1. Huh? Je eerste 6c?? Haha! Ik heb die middag in de globe nog tegen iemand gezegd dat je niveau 6b/6c was... Omdat ik je vaak redelijk makkelijk door de 6b's zie gaan en uiterst gemakkelijk door de 6a's.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ehhh...als je bloct in een route dan telt die route toch niet neem ik aan?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach, telt 'ie of telt 'ie niet... Als het onderdeel van de bouldercompetitie zou zijn dan zou ik 'm inderdaad niet geteld hebben.

  Maar ik heb elke stap gedaan, uiteindelijk. Het was ook nog on sight en zonder beta. Tussen het moment dat ik er voor de eerste keer in stapte en dat ik boven kwam ben ik niet op de grond geweest.

  BeantwoordenVerwijderen