dinsdag 1 januari 2008

Route bouwen

Lukien had een tijdje geleden het plan opgevat om in de vrije dagen tussen kerst en oud-en-nieuw een route te gaan bouwen bij klimhal Steep Part in Den Haag. Ze mist namelijk routes die wel kort maar niet heel makkelijk zijn. Ze had REmy en mij gevraagd om mee te doen. Zo kwam het dat Lukien en REmy afgelopen zaterdagmiddag (de 29e) elk een route aan het bouwen waren.Ik kwam wat later, en omdat Lien was gaan werken had ik Philip bij me. Dat betekende dat ik in het begin hooguit hulpje kon spelen. Maar na een tijdje had Philip zijn draai gevonden. Hij drentelde vrolijk rond met mijn fototoestel en schroefde af en toe ook eens een greep in de muur. En als hij daar even geen zin in had dan ging hij met het enige aanwezige personeelslid spelen. Er was verder toch niemand in de hal, dus die man had volop tijd.

© Philip van Otten


© Philip van Otten


Philip schroeft ook een greep in de muur


Routebouwen is best wel lastig. Je moet leuke stapjes verzinnen, en de route moet bij voorkeur over de hele hoogte ongeveer even moeilijk zijn. Verder wordt je een beetje beperkt door de grepen die je tot je beschikking hebt, en door de plaatsen waar je die in de muur kan schroeven. Er zitten op regelmatige afstanden gaten met moeren in de muur, en daar moet je het maar mee doen. Maar denk je net een leuke plek gevonden te hebben, dan blijkt soms dat de moer die daarin zit het niet meer goed doet. Als je pech hebt dan krijg je de bout er een beetje in, waarna de moer los schiet. Dan hangt je greep dus los (en dus nutteloos) aan de muur, maar krijg je 'm er nauwelijks nog vanaf.

Na een paar uur schroeven en op en neer klimmen waren we redelijk tevreden over ons werk. REmy had een complete route gebouwd en noemde 'm Yellow Brick Road. Lukien en ik hebben samen ook een route gebouwd, en na enig beraadslagen kwamen we uit op de naam Popeye. We houden het er maar even op dat ze allebei nivo 6a hebben.

Yellow Brick Road, van REmy


Popeye, van Lukien en Frans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten