zaterdag 19 januari 2008

Paard en AGV

Bij de containerhavens op de Delta Terminal worden de containers op AGV's heen en weer gereden. Een AGV (automated guided vehicle) is een voertuig zonder chauffeur. De AGV's worden door computers bestuurd.Ik vraag me dan altijd af hoe ze dat vroeger deden. Net zoals ik me wel eens afvraag hoe ze in de prehistorie eigenlijk konden klimmen, zo zonder klimschoentjes, (betrouwbare) touwen en karabiners enzo. En hoe de regio Haaglanden van de NKBV toen bijvoorbeeld de Rocksport organiseerde; nu rijden we in één dag naar zuid-Frankrijk, maar toen moesten ze dat hele eind lopend of op de rug van één of ander langzaam beest afleggen. En zonder te verdwalen, want TomTom bestond toen ook nog niet.

Maar ik dwaal af. Ik heb tijdens de afgelopen teammeeting maar eens mijn ideeën over de containerhavens van de middeleeuwen op papier gezet. Het is me alleen nog niet helemaal duidelijk hoe de paarden wisten waar ze heen moesten lopen. En hoe de containers van en op de boten geladen werden.

2 opmerkingen:

  1. Ik ben diep onder de indruk. Toegegeven, er zijn nog wat design issues maar het is duidelijk dat je 4 eeuwen te laat geboren bent. Hoe de VOC het zonder deze inzichten zo lang heeft uitgehouden is een raadsel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo zo, tijdens een teammeeting...

    BeantwoordenVerwijderen