zaterdag 16 augustus 2008

Einde SAAB

Een kleine drie jaar geleden had ik een Opel Corsa. Tot die total loss raakte bij een kettingbotsing. Gelukkig was het niet mijn fout. De dame die 't veroorzaakt had, had zelfs - heel sympathiek - op het schadeformulier geschreven dat het haar fout was. Voor het geld dat ik terug kreeg voor de Corsa kon ik een mooie tweedehands SAAB 9-5 kopen.

De Corsa is total loss


Helaas hield de SAAB er vorige week zaterdag zomaar mee op. Hij wilde opeens niet meer starten. Volgens de wegenwacht was de krukassensor stuk. En als de boordcomputer denkt dat de krukas niet draait, dan weigert 'ie om de bougies te laten vonken, ofzo. Gelukkig is een krukassensor niet zo duur en makkelijk te vervangen. Maandagmiddag zou de SAAB wel weer in orde zijn. Ik kreeg tot en met maandagmiddag een vervangende auto van de ANWB.

De SAAB in betere tijden. Als die zwarte kat je pad kruist, dan krijg je blijkbaar pas zowat drie jaar later pech.


Maar maandag meldde de SAAB-garage dat 't niet de krukassensor was. Nee, de brandstofpomp was kapot. En om die te vervangen vroegen ze meer dan 600 euro, exclusief btw. Ja, een SAAB is duur in 't onderhoud. Te duur, vonden we, dus we besloten om 'm maar niet meer te laten repareren. De garage wilde 'm na enige aarzeling wel terugkopen. Maar de auto was niet alleen kapot; hij had ondertussen ook al bijna 300.000 kilometer op de teller staan. Ik was nog blij dat ze meer dan duizend euro boden.

Hij start niet meer


Dus nu zijn we op zoek naar een nieuwe auto. Vandaag hebben we twee proefritten gemaakt: eerst in een Honda Civic Hybrid, daarna in een Toyota Prius. Allebei comfortabele en zuinige auto's. Ze rijden allebei lekker. Maar Lien vindt de Civic een auto voor oude mensen. En de Prius heeft een veel grotere bagageruimte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten