dinsdag 26 augustus 2008

Tuin fatsoeneren - drie en een halve maand later

Begin mei had ik de voortuin (en het strookje groen aan de zijkant van het huis) gefatsoeneerd. Ik had ook een laagje cacaodoppen gestrooid, zodat onkruid minder kans zou moeten krijgen.

Een maand later bleek dat de cacaodoppen het onkruid niet helemaal konden tegenhouden. Dat stond ook op de verpakking, dus ik mag niet al te hard klagen. Er stond ook op de verpakking dat 't weinige onkruid dat brutaal genoeg was om z'n kop op te steken makkelijk verwijderd zou kunnen worden. Dat heb ik de afgelopen week maar eens geprobeerd.

Voor en na


En inderdaad: het meeste onkruid kon ik er moeiteloos uittrekken. Zelfs als het onkruid ondertussen een goed verbonden wortelnetwerk heeft gebouwd. Alleen haal je dan net zo hard de cacaodoppen weg, en dat was nou net niet de bedoeling.

Voor en na


Nou kan het ook flink waaien in de straat. En dus ook in de voortuin. Er waren hier en daar heel wat cacaodoppen weggewaaid, zodat er open vlaktes ontstaan waren. Als de doppen niet weggewaaid waren, dan was dat omdat het een beschut stukje was, of omdat de doppen vastgehouden werden door onkruid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten