woensdag 7 mei 2008

Tuin fatsoeneren

Het was groeizaam weer, de afgelopen tijd, aan de hoeveelheid onkruid te zien. Gelukkig is het met dit weer ook prettig om in de tuin te werken. De afgelopen dagen heb ik elke avond een paar uurtjes aan de voortuin besteed.

't Ziet er nu weer redelijk fatsoenlijk uit. We hebben eerst het onkruid uit de borders verwijderd. ‘We’ zijn Philip en ik: Philip heeft ook een paar sprietjes eruit getrokken. Daarna heb ik er cacaodoppen overheen gestrooid. Die helpen tegen het onkruid, en het ziet er verzorgd uit. Een paar jaar geleden had ik dat ook al geprobeerd, en het resultaat beviel me wel. Maar je moet 't elk jaar herhalen en dat was er sindsdien dus niet meer van gekomen.

Voortuin met cacaodoppen


Nu moet ik nog het gras verder fatsoeneren. Ik had er laatst al de nieuwe verticuteerhark doorheen gehaald, maar dat is niet genoeg. Er moet nog meer onkruid uit, er moet ongetwijfeld gras bijgezaaid worden, en er moet vast wel bemest worden. Ofzo. En het onkruid tussen de tegeltjes moet weg. En de hele achtertuin moet nog. Als het een beetje mooi weer blijft hoef ik me voorlopig niet te vervelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten