zaterdag 3 mei 2008

De verslaving wordt erger

De verslaving begint ernstigere vormen aan te nemen. Lien was een dagje weg, ik had van de week een financiëel meevallertje en de boekhandel was open. Zodat ik er weer 9 gekocht heb. Ik heb er nu 19 (van de 27). Het is daarmee efficiënter om te zeggen welke ik nog mis dan om te zeggen welke ik er al heb. (De eerder genoemde aantallen klopten niet, zoals de oplettende lezertjes aan het plaatje aldaar hadden kunnen zien).

Genoeg te lezen


Ik heb het natuurlijk over de Discworld-boekjes.

De eerste drie (The Colour of Magic, The Light Fantastic en Equal Rites) had ik in Laos en Thailand gelezen. Deel 4, Mort, is (voor het grootste deel) tijdens de Rocksport gevallen. En nu ben ik alweer halverwege de vijfde: Sourcery. Maar het gaat nu al een stuk minder snel dan tijdens de vakantie. En maandag begint het gewone leven weer, dan moet ik elke werkdag gaan werken. Dus ik ben nog wel even bezig voordat ik alles uit heb.

Ik schreef eerder dat je de boekjes niet echt in de juiste volgorde hoeft te lezen om het verhaal te kunnen volgen. Dat denk ik nog steeds, hoewel ik (en niet alleen ik) nou eenmaal vind dat je ze in de juiste volgorde hoort te lezen (neurotisch, nerd enzo). Maar toch is het beter om ze wel in de juiste volgorde te lezen. Er wordt namelijk wel degelijk voortgeborduurd op eerdere dingen. Zo lezen we in Sourcery weer over Rincewind en de Luggage. En daarmee kom je iets te weten over het einde van The Light Fantastic.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten