zondag 31 augustus 2008

BAZ! 2008: zondag

Dit is deel drie. Hier is deel twee.

Ik zou eigenlijk zondag niet naar BAZ! gaan. Maar ik had de loterij gewonnen, zodat ik mee mocht doen met de clinic. Ik was niet de enige van ons groepje. Bijvoorbeeld ook Rémy. Maar hij had vorig jaar ook al met de clinic meegedaan, en daarom had hij zijn kaartje aan Esther gegeven.

We werden in groepjes ingedeeld. Een groepje jeugd, en drie groepjes volwassenen, verdeeld op nivo. Het instapnivo was vijfjes, dus daar zaten Esther, Harmen en ik in. Timo Tak was onze instructeur. We gingen dyno's doen. Ik dacht dat ik dat wel een beetje kon, maar dat viel vies tegen. Dus ik heb heel wat geleerd.

Harmen had net een nieuwe boulderpofzak gekocht. Met inhoud. Tijdens de clinic merkte ik dat ik toch wel wat veel pof van hem leende. Dus toen heb ik er maar gauw ook een gekocht. Een klimpofzak neem je mee tijdens het klimmen, dus die moet klein zijn (dan kan er ook niet zoveel inhoud uitvallen). Maar een boulderpofzak laat je gewoon beneden staan, dus die kan tien keer zo groot zijn. Zodat je er lekker veel pof in kan doen. En je handen passen er ook veel makkelijker in.

Mijn nieuwe boulderpofzak naast mijn klimpofzak


Vorige week heb ik mijn schoentjes in de hal laten liggen. Althans, dat hoop ik maar, want anders ben ik ze kwijt. Ik heb bij BAZ! dus op mijn reservepaar geklommen. Het zijn wel goeie (5.10 Anasazi); volgens de reclame kan je er 5.15 mee klimmen (dat is 9a+ in het Frans; maar dat is me vreemd genoeg nog niet gelukt). Ze zitten eigenlijk net iets te strak (daar zal 't wel aan liggen). En dat ze strak zitten merk je, als je er de hele dag op rondloopt. In de hitte. Over en door het zand, dat overal tussen gaat zitten. Dus mijn voeten doen nog steeds pijn. En mijn vingers ook. Maar het was wel een geweldig weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten