woensdag 24 december 2008

Knutselen op kantoor

Collega R heeft problemen.

R houdt van skieën. En hij vindt het leuk om filmpjes te maken. Bovendien is hij een gadget freak. Dus wat koop je dan? Een helmcamera:

Helmcamera


Eerste probleem: het afspelen.

Er zit geen schermpje op de camera. Maar R wil wel op locatie kunnen controleren of de opnamen een beetje lukken. Hij heeft een iPod, maar die kan de filmpjes niet afspelen (hij kan de filmpjes niet eens op de iPod krijgen zonder computer). Hij heeft ook een Palm, en daarmee lukt het wel (nadat hij 't een en ander aan software had geïnstalleerd). Maar helaas voldoet dat niet aan de kwaliteitseisen van R: de Palm is niet snel genoeg, het gaat wat schokkerig.

Dus moet R een MP4-speler kopen die de filmpjes wel goed kan afspelen. En waar ook nog zo'n piepklein geheugenkaartje in kan. Na uitgebreide zoektochten op Internet en diverse testsessies bij de Saturn besluit R om een MP4-speler van één of ander dubieus Chinees merk te kopen. Die moet dus uit het verre oosten komen. Maar deze gadget is nog niet ontvangen, en volgende week moet er al geskied worden. Misschien moet R toch maar genoegen nemen met de Palm.

Tweede probleem: de bevestiging.

De camera kan op de (ski)helm geplakt worden. Maar dat lukt niet bij de helm van R, want de band van z'n skibril zit in de weg. Gelukkig is er een gadget te koop waarmee je de camera aan de band van de skibril vast kan maken. Die heeft hij besteld. Maar volgende week moet er al geskied worden, en het gadget is nog niet ontvangen. R neemt het zekere voor het onzekere: hij gaat zelf wat knutselen.

Gisteren heeft hij een iPod-hoesje gekocht. Daar wilde hij een gesp van maken, voor om de band van de skibril. Maar het blijkt dat de band van zijn skibril niet los kan. Ik bood nog aan om de band los te knippen, maar daar ging R niet op in.

Knutselen op kantoor


Tweede poging. R heeft ook klitteband gekocht. Het oorspronkelijke bevestigings-plaatje bestaat uit twee delen, en die zitten met klitteband aan elkaar vast. Misschien dat hij daar iets mee kan. Maar het klitteband van Zeeman is niet sterk genoeg, de randjes laten los. Ik zaag/snij/breek/knip nog een stuk plastic uit een kantoorbenodigdheid om daarmee de klitteband te ondersteunen, maar het helpt niet genoeg.

We improviseren nog wat. Ik merk dat het klitteband wel goed houdt op de band van de skibril. Dat blijkt de oplossing. We doen twee stroken klitteband op de band en plakken daar het bevestigings-plaatje op. Klaar.

Camera zit vast


Vervolgens ging R de bevestiging testen. Hij rende een rondje over de gang en door een paar kamers heen. De collega's keken verbaasd toe. Ik heb deze testsessie op video opgenomen, maar ik zal R niet verder in verlegenheid brengen door 't op YouTube te publiceren. De bevestiging is goed genoeg: de camera bleef prima zitten en het beeld was ook goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten