vrijdag 12 december 2008

Sinterklaasfeest

Op 22 november organiseerde mijn werkgever een Sinterklaasfeestje. 't Is al bijna drie weken geleden, maar hier is toch nog een verslagje.

Vorig jaar was het in het Archeon. Dat voelde een beetje aan als in the middle of nowhere, en parkeren was geen enkel probleem. Dit keer was het in de schouwburg in het centrum van Gorinchem. En zie daar maar eens te parkeren, op een regenachtige zaterdagmiddag. Gelukkig lukte het na een beetje zoeken nog vrij makkelijk, een paar honderd meter verderop. Maar natuurlijk had ik de uitnodiging weer niet goed gelezen, want ik had gewoon gratis bij de schouwburg zelf kunnen parkeren.

Er waren grote tafels met allerlei aktiviteiten. De kindertjes konden een grote peperkoek versieren met allerlei snoep, of een hoedje maken, of nog andere dingetjes doen. Philip vond het nogal druk, en wilde niks doen. Hij was verlegen. Toen een Zwarte Piet hem een handjevol kruidnootjes aanbood, pakte hij er heel beleefd ééntje. Uiteindelijk wilde hij toch wel een peperkoek versieren. Vooral omdat die tafel vol met snoep stond, denk ik.

Toen moesten we naar de toneelzaal, er werd een toneelstuk opgevoerd. Het was te moeilijk voor Philip om de verhaallijn te volgen, maar de meeste individuele stukjes vond hij wel leuk. En hij was helemaal onder de indruk toen Sinterklaas zijn opwachting kwam maken.

Na het toneelstuk ontdekte hij de schminkdames. En Philip wist precies wat hij wilde: Spiderman! Dit was zonder twijfel het hoogtepunt van het feestje. Hij wilde daarna snel zijn kadootje ophalen, maar hij had geen belangstelling om 't uit te pakken. Dat kon thuis wel. In de auto naar huis zat hij de hele tijd in het spiegeltje naar zichzelf te kijken, terwijl hij verrukte kreetjes slaakte.

Philip is Spiderman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten