dinsdag 30 december 2008

En nog een!

Dinsdag overdag, op kantoor. Ik zie een mailtje van Wilfred: of er vandaag nog iemand in de Uithof gaat klimmen. Later mailt Akshay dat hij gaat.

Dinsdag, aan het begin van de avond, thuis. Lien zegt dat ze plannen buitenshuis heeft. Nou, dan wil ik gaan klimmen. Ok, maar dan moet ik Philip meenemen.

Wat later dinsdagavond, in de klimhal. Er zijn best wel veel mensen. Philip zit op de boulderbank met de Nintendo DS te spelen: Mario Kart. Ik klim met Wilfred, en 't gaat best wel goed. Opwarmen in een vijfje en een zesbeetje. Daarna lukt de 6c van afgelopen zondag in één keer! En een zesbee op de plaat, waar ik altijd veel moeite mee had, gaat (ondanks twee blocs) ook heel goed. Ik ben in vorm! Ondertussen is Philip niet meer met de Nintendo aan het spelen; hij helpt me met zekeren.

Dinsdagavond, na de pauze. Ik moet vooral met Philip spelen, en hem een beetje laten boulderen. Ik kom zelf niet meer aan klimmen toe. Philip wil chipjes eten, en dat mag van mij. Maar ojee, er is nog maar één smaak chipjes, en die lust Philip niet. Dan wil hij een ijsje. Dat mag niet van mij, en gelukkig zijn die helemaal op. Wat een ellende. Gelukkig biedt Kim hem pinda's aan, en dat is voldoende troost.

Dinsdagavond, tegen sluitingstijd. Philip en ik zitten boven, we kijken naar Dita en Akshay. Dita heeft net een 6c in de korte overhang geprobeerd, en ze daagt me uit om die te doen. Net dan houdt Philip zijn bakje pinda's scheef, en de helft valt op de grond. Hij is ontroostbaar. Ik vind dat hij niet moet zeuren, er zijn nog genoeg pinda's over. Met een jammerende Philip op de achtergrond ga ik de 6c in. 't Gaat goed, ik kom vrij soepel boven! Wel twee of drie blocs, maarja, 't is dan ook een zware route: slopers in de overhang. Ik ben helemaal tevreden.

Dinsdagavond, na sluitingstijd. Ik coach Philip om heel lief aan Kim nieuwe pinda's te vragen. En zowaar, hij krijgt een nieuwe voorraad. Philip is ook weer helemaal tevreden. En even later blijkt dat de 6c die ik net geklommen heb door Kim gebouwd is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten