donderdag 1 januari 2009

Speelgoed voor in de auto

Een collega had een Nintendo DS, maar hij merkte dat hij er eigenlijk nooit mee speelde. Hij wilde ervan af, en hij dreigde 'm op marktplaats.nl ofzo te zetten. Toen moest ik 'm dus wel kopen. Ik dacht: leuk voor Philip, tijdens een lange autorit ofzo. En inderdaad, Philip is heel enthousiast. Hij wil vooral Mario Hollen en Mario Kart spelen.

Meteen vanaf het begin leerde ik Philip dat hij er alleen in de auto mee mag spelen. Nou vind het ook weer niet zo hard nodig om regels absoluut te handhaven. Ik woon toch in gedoogland Nederland. Zo gebeurt het wel eens dat de Nintendo tijdens een autorit niet beschikbaar is, omdat 'ie thuis is. Dan mag Philip soms thuis eventjes spelen, ter compensatie van de geleden immateriële schade.

Maar verder handhaaf ik de regel redelijk strak. Dus als Philip zomaar thuis vraagt of hij heel eventjes met de Intendo mag spelen, dan is mijn antwoord nee. En ter toelichting vermeld ik dat hij immers niet in de auto zit.

Dus wat doet Philip? Hij gaat op zijn vierwieler zitten. “Nu zit Philip in de auto, nu mag ik Intendo spelen!”

In de auto mag Philip wel spelen

1 opmerking:

  1. Ik bespeur een deficientie in de gehanteerde definitie van het begrip 'auto' in de getelde regel. Dat valt weer tegen voor een it-er.

    BeantwoordenVerwijderen