dinsdag 6 januari 2009

Er is wel meer kapot

Ik schreef laatst over Loes, en dat ze niet meer tegen me wil praten. Nou is dat niet het enige dat kapot is gegaan, de laatste tijd. M'n waterbed, natuurlijk. En de autolampjes. Dat weten de oplettende lezertjes van dit blog al.

Maar er is meer stuk gegaan. Zo trok ik een paar maanden geleden aan de versnellingspook van de Peugeot, en toen had ik 'm opeens los in mijn hand. Op de snelweg! Gelukkig was het alleen maar het handvat dat om de pook zelf heen zat, dus op de vluchtstrook kon ik 'm zo weer terugzetten.

En mijn brillen zijn allebei kapot. Eén of twee maanden geleden was zomaar het pootje van mijn bril afgebroken. Sindsdien droeg ik mijn reservebril, en het was er nog steeds niet van gekomen om de kapotte bril te repareren. De reservebril overleed bij de nieuwjaarsduik. Of eigenlijk direct erna. Ik had 'm namelijk heel tactisch midden op de plastic tas gelegd, zodat ik 'm meteen zou kunnen pakken. Maar toen ik uit het water kwam wilde ik eerst mijn handdoek pakken, en ik ging bovenop mijn bril staan. Ik voelde nauwelijks iets, mijn voet was door de kou wat gevoelloos, maar de bril voelde des te meer. Glas gebroken, montuur helemaal verbogen. Het was nog tenauwernood één geheel, en ik kon 'm nog maar net gebruiken. Gelukkig had de brillenwinkel op 2 januari 50% korting op alle monturen van 2008.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten