maandag 19 januari 2009

Spelcomputer

Lien wil graag en vaak naar het Thaise satelliet-kanaal kijken. En als zij dat niet doet, dan wil Philip met de Playstation spelen. Ik kijk dus niet zoveel tv. Los daarvan vind ik dat Philip veel te veel met de Playstation speelt. Daar moest maar eens iets op verzonnen worden. En dat is gelukt; hij heeft al meer dan een week niet om de Playstation gezeurd! Ik heb namelijk eindelijk een Wii gekocht. Dat wilden Philip en ik al een tijdje. Philip was er zelfs voor aan het sparen. Hij had al een paar euro bij elkaar gespaard. Alleen laatst zag hij bij de Zeeman een fleece-deken met Cars-opdruk, daar heeft hij toen meteen al zijn geld aan uitgegeven. Zodat ik de Wii moest betalen.

Bij de Wii-console krijg je Wii Sports. Dan kan je bowlen, golfen, boksen en nog zo wat. Philip vindt boksen en golfen wel leuk. Lien vind de Wii maar onzin, maar ze wil wel boksen (en het gaat haar best wel goed af!).

Boksen met de Wii


Ik wilde graag Mario Kart voor de Wii. Dus op naar de Saturn, daar was ik toch in de buurt. Maar 't was uitverkocht. En ze wisten niet eens wanneer ze het weer binnen zouden krijgen! Het is, na Wii Fit, het meest populaire Wii-spel.

De volgende dag, op kantoor. Collega Roene, die zelf ook een Wii heeft, kwam op de proppen met vijf of zes winkels op het Zuidplein waar ze Mario Kart zouden kunnen hebben. Hij had zelfs alle telefoonnummers. Nou, ik heb ze allemaal gebeld, en 't was overal uitverkocht, en niemand wist wanneer het weer binnen zou komen. Roene meldde dat ook de online-winkels uitverkocht waren. Alleen bij dynabyte.nl stond dat het op voorraad was (“vandaag voor 21:00 besteld, morgen in huis”). Dat vonden we verdacht, maar ik heb het toch maar besteld. En raar, maar waar: de volgende dag werd ik gebeld. Ik kon Mario Kart komen ophalen.

Mario Kart Wii


Alleen nu zit Philip nóg vaker achter de spelcomputer. Ik kom helemaal niet meer toe aan tv-kijken! Gelukkig mag ik wel af en toe van Philip met de Wii spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten