donderdag 29 januari 2009

Ik ben niet ziek

Het is een wonder: ik ben niet ziek.

Er heerst een griepepidemie. Allerlei mensen die (bijna) nooit ziek zijn, zijn nu wel ziek. Maar ik ben niet ziek! Terwijl ik normaliter als één van de eersten omval.

Ik voel me wel wat slapjes, al sinds vorige week. Afgelopen vrijdag heb ik dan ook waardeloos geklommen. Zo waardeloos, dat ik halverwege de avond maar besloot om weer naar huis te gaan. En zondag had ik de hele dag hoofdpijn, en het gevoel dat ik maandag ziek zou zijn. Ik heb twee Tiffy's opgegeten (dat is één of ander dubieus medicijn dat we nog van vakantie in Thailand overhadden) en daarmee heb ik de dag overleefd. Gelukkig zette het niet door.

Ze zeggen wel eens dat een kind dat naar school gaat allerlei ziektekiemen mee naar huis neemt. De peuterspeelzaal telt in deze context ook als school. Dus ik had anderhalf jaar geleden al recht op nóg vaker ziek zijn dan ik van mezelf al ben. Maar ik kan me niet herinneren dat ik sindsdien veel ziek ben geweest. Helaas ook niet echt minder dan gebruikelijk.

Ondertussen slaap ik niet echt heel goed, en ik eet ook niet zo gezond. Maar ik neem wel bijna elke ochtend een glas vers geperste sinaasappelsap. Misschien dat dat al voldoende preventief werkt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten