maandag 5 januari 2009

Nieuwe bedden

Begin december was ons bed verdronken. Sindsdien kampeerden we al improviserend in de slaapkamer. We hadden nog een oud matras dat net te kort is voor mij, en het matras van Philip z'n babybed dat zelfs voor Pheilien te kort is, en de verlengdelen van Philip z'n nieuwe bed.

Kamperen in de slaapkamer


't Is eventjes leuk om zo te slapen, hoor, maar na een paar weken gaat het vervelen. Het slaapt ook niet echt ideaal. Maar een beetje bed gaat heel wat jaartjes mee, dus voor de keuze van een nieuw bed gingen we niet over één nacht ijs. Je snapt hoe blij we waren dat het vorige week een paar nachten achter elkaar lekker vroor. Eindelijk konden we een bed kopen. Dus afgelopen zondag gingen we naar de Ikea.

We waren met z'n tweeën: Philip en ik. En dat was een beetje te weinig om twee keer een bedbouwpakket van circa 200 x 100 x 40 cm en 67 kg op te tillen. Dus de hulp van broer Jaap werd ingeroepen. Kon ik mooi ook eens even de laadcapaciteit van een Prius testen. We moesten twee keer rijden, want er paste maar één bouwpakket tegelijk in. Maar gelukkig is de Ikea niet ver van huize Rijstveld, zodat er al gauw twee bouwpakketten in de huiskamer stonden.

Broer Jaap ging weer naar huis, want hij had meer te doen. Philip en ik moesten zelf de bedden naar boven tillen en in elkaar zetten. Gelukkig is dat geen probleem als je de juiste spulletjes en de juiste vaardigheden in huis hebt.

Hijsconstructie


(De NKBV is bezig de structuur van de opleidingen sportklimmen te vernieuwen. In de opleiding oude stijl kreeg ik als aanstaande AKI, en later KI, met een heleboel leuke touwtechnieken te maken. Takeltjes, bijvoorbeeld. Maar voor een SKI3-in-opleiding, in de nieuwe stijl, liggen de accenten heel anders. Hoe een ‘Sportkliminstructeur, Niveau 3’ ooit z'n bed in z'n slaapkamer krijgt is mij een raadsel.)

Voor een Ikea-bouwpakket viel het doe-het-zelf-gehalte reuze mee. Ik hoefde eigenlijk alleen maar de poten eronder te schroeven. Dus al gauw stond het eerste bed in vol ornaat op z'n plek. Philip stelde voor dat hij de laatste controles uitvoerde, en alles bleek te werken.

Integratietest


Niet veel later was het tweede bed ook opgehesen en in elkaar gezet. Eindelijk konden we weer goed slapen. Alleen nu wil Philip ook een bed met afstandsbediening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten