woensdag 12 november 2008

Goedkoop bellen

Wat een toeval. Ik kreeg vandaag een kaartje van Tele2, waarin ze melden dat ze van alles zo goedkoop doen enzo. En tegelijkertijd kreeg ik een brief van mijn Internet-provider, waarin staat dat ze bijna klaar zijn met het overzetten van mijn vaste telefoonnummer van KPN naar voip. En daarmee is het ook afgelopen met Tele2 voor mij.

Jaren geleden heb ik Tele2 als carrier preselect ingesteld, om wat goedkoper te bellen dan via de KPN. Maar ik wilde al een tijdje helemaal van de KPN af, ik wilde via Internet gaan bellen. Voor mijn ISDN-aansluiting betaal ik ruim 25 euro per maand; bij xs4all betaal ik maar vijf euro per maand voor een regionaal voip-nummer.

Ik heb al een tijdje een niet-regionaal voip-nummer. Dat kost niks per maand. En daarmee kunnen we goedkoop naar Laos bellen. Met de KPN kost dat 1,08 euro per minuut. Met Tele2 1,07 euro per minuut, een besparing van maar liefst 1 cent per minuut. Via het voip-nummer kost het nog maar zo'n 8 cent per minuut. Zo kan Lien meer dan tien keer zo lang bellen voor hetzelfde geld.

(Het kan nóg goedkoper: met bv. BelBazaar betaal je nog maar 4,5 cent per minuut. Dan moet je één of ander 0900-nummer bellen. Dat deed Lien voordat we dat voip-nummer hadden.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten