dinsdag 11 november 2008

Rocksport Explode

De NKBV Haaglanden gaat regelmatig een weekje op klimvakantie. We noemen het de Rocksport. Ooit was het alleen in het voorjaar, ergens waar het al warm begon te worden. Maar we wilden vaker, dus al gauw kwam er ook een najaars-Rocksport. En sommigen wilden naar gebieden met vooral moeilijke routes, dus sinds een paar jaar is er ook de Rocksport Extreme.

Nou willen we niet elke keer naar dezelfde plek. Maar er moet wel een redelijke spreiding in de moeilijkheidsgraad van de klimroutes zijn. En het moet betaalbaar zijn, qua reis en verblijf. We komen meestal uit op het zuiden van Frankrijk, of ergens in Italië of Spanje. Verder weg kan ook; zo zijn we vorig najaar naar Kroatië gegaan. Pogingen om naar bijvoorbeeld Afrika te gaan zijn tot nu toe gestrand: de reis is te duur.

Akshay en ik willen al een paar jaar een wat avontuurlijkere Rocksport organiseren. We hebben al een naam: Rocksport Explore. Dan gaan we naar een gebied dat nog helemaal niet ontgonnen is. Onbehaakt dus, zelfs geen ingerichte standplaatsen. Dan gaan we spannend op nuts en friends klimmen. Routes openen. To Boldly Climb where No Man has Climbed Before.

We denken dat Laos een goede bestemming is. Ik heb al wat onderzoek gedaan ter plaatse. Er zijn in het noordoosten leuke bergjes, daar moet je aardig kunnen klimmen. 't Is wel even vliegen, maar als je er bent dan is het leven niet meer zo duur. En je kan vooraf even gaan wennen in Thailand. Abby en Wilfred hebben daar al onderzoek gedaan.

Een berg bij Vieng Sai, in het noordoosten van Laos


Een complicerende factor is de oorlog. Die van 40 jaar geleden. Er liggen namelijk nog steeds bommen uit die tijd. Misschien moeten we de naam veranderen in Rocksport Explode.

3 opmerkingen:

 1. Tja, bommen... Rotsklimmen is toch een sport met risico's? ;-) Klimmen in Thailand is ook niet geheel zonder risico's (denk aan de slangen, (agressieve) apen en tijgers ;-) Die apen en slangen ben ik overigens echt tegengekomen, onderweg naar de rots en tijdens het zekeren. Die apen komen op de open rugtassen af, met lekkernijtjes (zou ik ook doen als ik aap was :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. P.S. Als ik 'n thaise aap was, woonachtig bij de rotsen zou ik eigenlijk veel verder gaan; stiekem in de rugtassen kruipen en de klimmers aan 't schrikken door BOE te roepen, als ze naar de tassen grijpen :-p Of ik zou ze opwachten bij standplaats, en kijken wat r gebeurt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, ziet er goed uit! Open jij een paar routes, dan klim ik ze wel na...

  W.

  BeantwoordenVerwijderen