zondag 16 november 2008

Monk

Nans had een tijdje geleden ontdekt dat Monk open is. Monk is een boulderhal in Eindhoven. En Nans had ontdekt dat ze daar op 15 november een film-evenement hebben: de Reel Rock Film Tour. Zo kwam het dat we daar gisteren met een afvaardiging van zo'n tien personen zijn gaan boulderen, eten en film kijken.

Monk


Monk is een grote klimhal. 't Is er niet zo hoog, maar dat geeft niet, want er wordt alleen maar geboulderd. Er staan twee grote blokken in het midden, en aan de wanden links en rechts kan ook geboulderd worden. Ik kreeg een beetje een BAZ!-gevoel.

Er is genoeg te boulderen. Veel te makkelijk, veel te moeilijk, en alles daartussen. Aan de kleur van de grepen kan je zien hoe moeilijk een route ongeveer is. Groen is 4, blauw is 5, roze en rood zijn 6a. Het is wat minder hard gewaardeerd dan bij de Uithof in Den Haag; daar lukken vijfjes me net zo vaak niet als wel. Maar bij Monk lukten alle blauwe routes me binnen een paar pogingen. En er lukten ook een paar roze routes zonder al te veel moeite.

Harmen in actie


Na het boulderen kwam het eten. Dat was veel en lekker.

Al dan niet vegetarische hamburgers


Na het eten kwamen de films. Voor de pauze een aantal korte films en fragmenten uit andere films. Na de pauze The Sharp End. Helaas zijn dit soort films niet zo geschikt voor het niet-klimmende publiek in het algemeen, en bezorgde niet-klimmende echtgenoten / familieleden / kennissen / collega's in het bijzonder. Daarom zal ik me beperken tot de mededelingen dat het (wel klimmende) publiek de films prima kon waarderen, en dat het gefilmde niet representatief is voor de gemiddelde klimmer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten