woensdag 12 november 2008

Nog maar eens een proefrit

Afgelopen zaterdagmiddag waren Philip en ik toevallig in Haarlem. En we hadden een tijdje niets bijzonders te doen. Nou is mijn nieuwe Prius nog steeds niet gearriveerd. Ik besloot om nog maar eens een proefrit te gaan maken in een Prius. Een beetje de voorpret levend houden, zeg maar. Philip vond het een prima idee.

Het kostte me niet zoveel moeite om de Toyota-dealer in Haarlem te vinden. Mobiel Internet plus TomTom, he. Ik deed alsof ik nog nooit een Prius van dichtbij had gezien. Niet om de dealer te neppen, maar omdat ik benieuwd was of deze man me andere dingen zou vertellen dan wat ik elders gehoord had. Ik vertelde wel meteen heel eerlijk dat ik ver weg woon, en toevallig in Haarlem was.

En inderdaad. De man liet natuurlijk van alles zien wat ik al wist, maar hij demonstreerde bijvoorbeeld ook heel kundig de automatische inparkeerfunctie. Nu weet ik eindelijk waarom me dat eerder niet lukte. En hij vertelde allerlei details die ik nog niet wist. Zoals dat er een ventilatie-rooster aan de zijkant van de achterbank zit, en dat je die niet mag afdekken. 't Is om de accu's te koelen, die onder de achterbank zitten.

Het bleek dat ze één Prius als proefrit-auto hadden. Een Tech-uitvoering, prima dus. Maar iemand anders had een afspraak voor een proefrit om 13:00, en het was al 12:40, dus die ander ging voor. Lien had al gezegd dat Philip naar de kapper moest, dus ik besloot dat maar eerst te doen. Maar een kapper vinden in Haarlem, op zaterdagmiddag, en dan ook nog meteen terecht kunnen, dat viel niet mee. Uiteindelijk is Philip niet geknipt. In plaats daarvan zijn we wezen winkelen.

Rond 15:00 waren we weer terug bij de Toyota-dealer. Maar de Prius was nog niet terug. De autohandelaar werd wat nerveus, en bood zo ongeveer elke vijf minuten zijn excuses aan. Philip vond het niet erg; hij mocht met Lego spelen en kleurplaten inkleuren.

Drie kwartier later was de Prius er nog steeds niet, en hielden we het voor gezien. De autohandelaar putte zich uit in excuses. Hij bood zelfs nog aan dat we eens een hele dag een proefrit konden maken, van zaterdagmiddag tot maandagochtend. En toen, vlak voordat we de deur uit liepen, kwam de Prius weer terug.

De proefrit ging prima. Ik heb met name het navigatiesysteem en de handsfree-functie voor de telefoon getest. Het navigatiesysteem beviel me wel, maar daar moet ik wel nog de gebruiksaanwijzing van lezen. De handsfree-functie deed het uitstekend. Het was heel makkelijk om mijn telefoon aan te melden via Bluetooth. En, ongeloofelijk maar toch waar: binnen 10 seconden belde Lien me. Zodat ik meteen kon vaststellen dat de geluidskwaliteit ook naar wens was.

Ondertussen had ik al een tijdje niks gehoord over de bestelling. Dus maandag mailde ik de collega die over de lease-auto's gaat nog maar eens. Dinsdag mailde ze terug: de Prius is eindelijk besteld! Volgens de Haarlemse dealer is de levertijd nu zo'n vier maanden, dus als het goed is heb ik 'm maart volgend jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten