woensdag 14 november 2007

Rocksport Paklenica: de terugreis

Na de laatste klimdag volgt onvermijdelijk de reis terug naar huis. Walter had ons de avond tevoren op het hart gedrukt om toch vooral ’s avonds al in te pakken, want we moesten echt heel vroeg opstaan. Hij had gezegd dat we ons om zes uur moesten melden voor ontbijt. Het bleek dat hij dat ook nog meende; om een paar minuten voor zes liep hij alle appartementjes af om iedereen te wekken.

Ik was al wakker en ik sprong meteen uit bed. Akshay mompelde wat en kwam ook tevoorschijn. Van Aad was alleen nog maar een deken te zien, die hij nog verder over zijn hoofd getrokken had. Maar alles kwam goed en om kwart over zeven vertrokken we. Een kwartier vroeger dan gepland.Het was maar goed ook dat we wat vroeger waren vertrokken. We reden namelijk verkeerd. Het vliegveld van Rijeka ligt niet bij Rijeka zelf, maar op een schiereiland. We moesten de bordjes Krk volgen. Maarja, dat wisten we niet zo goed, en er stond ook nergens iets met een vliegveld ofzo aangegeven. Dus zo kwamen we in het centrum van Rijeka.In Rijeka werd Roos wat zenuwachtig. Ze wilde toch echt haar volgende vlucht niet missen, volgende week, naar Nieuw Zeeland. Maar toen we (Nans, Roos en ik) de achterbank voldoende negeerden kwam alles toch nog goed en waren we ruim op tijd voor het inchecken. Ook het inchecken ging prima, we hadden weer geen problemen met teveel bagage ofzo. Esther slaagde er zelfs moeiteloos in om een grote friend mee te nemen in haar handbagage.Het enige jammerlijke was dat we geen tijd meer hadden om het busje af te tanken, zodat we nogal wat extra moesten betalen bij het inleveren van het busje.

De vlucht terug naar Keulen was niet echt spannend te noemen, en we landden met slechts een kleine dreun. Misschien leert de piloot het nog wel eens.

Daarna restte alleen nog maar afscheid nemen, en terugrijden naar Nederland. Rond zes uur ’s avonds kwam ik thuis en trof ik Lien en Philip lekker slapend aan.

Vergeet niet om het fotoalbum met alle foto’s te bekijken:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten