dinsdag 27 november 2007

Skydiven met de collega's

Afgelopen donderdag zijn we met de collega's van RDS gaan skydiven. Binnenshuis. In een windtunnel, die ze op z'n kant hebben gezet. In Roosendaal helemaal.Update: De foto doet 't nu.

We moesten ons allemaal in identieke overalls hijsen, en ook nog een helm en een bril opzetten. Zodat we op de foto's en video's nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn. Maar dat mocht de pret niet drukken. We kregen ook het zeer dringende advies om oordopjes in te doen. Want lucht die met zo'n tweehonderd kilometer per uur omhoog suist is nogal luidruchtig.

Voor we de lucht in mochten kregen we een briefing. Hoe we in en uit de tunnel moesten stappen, hoe we moesten liggen, wat de handsignalen van het begeleidende personeel betekenen.

Daarna mochten we elk twee keer anderhalve minuut vliegen. 't Was best wel grappig om eens te doen. Maar een paar minuutjes is te kort om het goed onder de knie te krijgen. In onderstaand filmpje kan je dan ook zien hoe ik een beetje onwennig de opstijgende luchtstroom uitspeel tegen de zwaartekracht. Als je goed kijkt dan zie je dat mijn gezicht helemaal uit model wordt geblazen. Mijn wangen worden omhoog geduwd, maar de bril-over-mijn-bril houdt mijn wangen weer tegen. En je kan ook niet even aan je neus kriebelen ofzo, want dan ben je direct uit balans en lig je op de grond. Althans, op het net van staalkabels.

2 opmerkingen:

  1. Wow! Gaaaaaaafffff!! Laatst was ik erg gefascineerd geraakt door gave filmbeelden van een Noorse BASE-jumper en turner (Andre Bach). Lijkt me zo geweldig: eerst lekker klimmen, over de rand klauteren, touw losmaken, gordel losmaken en overige klimzooi uit, en dan.... HUPSAKEE!! Vanaf de rand een Salto achterwaarts - dubbele salto voorwaarts - en weer salto acherover - en nog 1 - en nog 1 - en nog 1.... Zie hier een stukje video

    http://video.google.nl/videoplay?docid=-4891436125897204638&q=basejump+norway&total=157&start=40&num=10&so=0&type=search&plindex=3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk hoor... doet me denken aan de sprongen die ik ooit heb gemaakt. Alleen was het uitzicht beter...

    BeantwoordenVerwijderen