zondag 8 februari 2009

Klimtraining

Een aantal klimmers van onze NKBV-regio doet momenteel een klimtraining/cursus. Ze hebben elk een min of meer persoonlijk trainingsschema. Het is heel verantwoord, met een warming up vooraf, dan wat moeilijks/zwaars, en tenslotte een cooling down en rekken. Het is, voor zover ik weet, voor het eerst dat we zo'n cursus hebben, in deze vorm enzo.

Ik doe er niet aan mee. Niet om een specifieke reden, 't is eigenlijk een samenloop van omstandigheden. Het is er om te beginnen gewoon niet van gekomen om me op te geven. Verder betwijfel ik of ik momenteel wel de vereiste discipline kan opbrengen om regelmatig te trainen, zo met een vrouw en een kind en een drukke baan. Aan de andere kant: meerderen van degenen die wel meedoen zijn enige tijd geveld geweest door de griep, dus toen konden ze ook niet volgens het schema trainen.

Dit keer kijk ik ook graag een beetje de kat uit de boom. Niet dat ik twijfel aan de deskundigheid van de persoon die de training geeft. Maar ik vind dat ik al langere tijd een behoorlijke en consistente vooruitgang boek qua klimprestaties. Ik wil eerst wel eens zien hoeveel zo'n training toe zou kunnen voegen.

Zoals de trouwe lezertjes van dit blog weten was ik vorige week niet ziek, maar wel wat slapjes. Afgelopen vrijdag ging het alweer een stuk beter, maar ik wilde toch een beetje rustig aan doen. Ik klom met Nans. Zij doet mee aan de klimtraining/cursus, en ik besloot om die avond hetzelfde te doen als zij.

In de huidige fase van de training mogen de cursisten niet verzuren. En ze moeten natuurlijk verantwoord inklimmen in heel makkelijke routes. Nou, ik verzuurde al bijna in het eerste drietje. Gelukkig ging het daarna wel beter. Het hoogtepunt van de nanske-training was een 6b in de korte overhang. Er zitten wat gekke stappen in. Je moet opeens een stukje opzij, terwijl ik eigenlijk gewoon rechtdoor wilde. Ik viel er dan ook uit. Grmbl.

Aan het einde van de avond had ik niet echt het gevoel dat ik veel gedaan had. Nans wel, maarja, het was dan ook haar persoonlijke trainingsschema.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten