woensdag 4 februari 2009

Philip 's ochtends

[06:30] Het licht in de slaapkamer gaat aan. Philip vraagt vriendelijk, maar ook slaperig, of hij bij ons mag komen slapen. Dat mag, en hij nestelt zich tussen Lien en mij. Meteen gaan de oogjes weer dicht. Ik vraag of hij lekker ligt. De enige reactie is een slaperig knikje.

[07:00] De wekker gaat. Ik sta op. De andere aanwezigen negeren de wekker.

[07:15] Ik til een half slapende en half protesterende Philip op en breng hem naar beneden. “Ik wil niet naar school! Ik ben ziek!” Hij mag nog even op de bank verder slapen. Maar nee, de kleuter wenst naar Cartoon Network te kijken. Vooruit dan maar, daar wordt 'ie in ieder geval wakker van.

[07:20] “Philip, wat wil je eten?” Hij wil een boterham met salami. Maar wel om nú op te eten, niet om mee naar school te nemen.

[07:25] Ik heb een boterham met salami voor Philip. En ik heb een boterham met honing voor mezelf. Na één stukje boterham met salami ontdekt Philip de boterham met honing. Meteen is de salami niet lekker meer, en wil hij mijn boterham opeten. Ik mag zijn boterham opeten.

[07:40] Philip mag kiezen welk koekje en welk pakje drinken hij mee wil nemen naar school, voor de kleine pauze. Hij kiest enthousiast voor Nijntje Dreumesbiscuit, die hij een paar dagen geleden zelf gekocht heeft. Blijkbaar is hij ondertussen zijn antipathie tegen school vergeten.

[07:50] “Gauw, papa, we moeten naar school, anders komen we te laat!”

[08:10] Philip zit op zijn stoeltje in de klas. Zo vroeg is hij anders nooit, meestal zijn we er pas om half negen! Er zijn nog maar een paar andere kindertjes. Ik kom er eventjes bij zitten. Maar nee: “Papa, jij moet naar werken gaan. Nog wel even zwaaien buiten hoor. En vergeet je auto niet!”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten