zaterdag 15 maart 2008

Ik ga op vakantie en ik neem mee... naalden

Binnenkort gaat het gezin Rijstveld op vakantie. Naar Laos. En we zijn van plan om niet alleen de grootstedelijke en welontwikkelde gebieden te bezoeken. Al was het alleen maar omdat de grootstedelijke en welontwikkelde gebieden in Laos niet zo heel veel aanwezig zijn.

Maar wat als er een ongelukje gebeurt, en er moet iemand een prik krijgen van de dokter? We willen natuurlijk niet een enge ziekte oplopen omdat de plaatselijke arts een naald hergebruikt. Daarom neem ik mijn eigen naalden mee.

Steriele naalden


Nou heb ik vrienden die regelmatig een verre reis maken. Soms ook naar gebieden waar de medische zorg wellicht wat minder is dan we hier gewend zijn. Dus zij nemen ook hun eigen naalden mee. Slim. Ze hebben zelfs geprobeerd om ze te gebruiken. Maar de volgende keer moeten ze dat misschien niet in een goed geoutilleerd ziekenhuis in een super-toeristisch toeristenparadijs proberen.

De vraag is alleen: hoe kom je aan die naalden? De vrienden in kwestie hebben daar zo hun eigen sluipwegen voor. Ze hebben een arts in de familie, en daar viel wel iets mee te regelen. Wat ze kennelijk niet wisten is dat je een steriel setje naalden gewoon bij de apotheek of zelfs de drogist kan kopen. Zoals ik vanochtend deed.

2 opmerkingen:

  1. Wees je een beetje lief voor de beestjes in het water? Zou je iets voor mee kunnen nemen (nl. Tibetaanse gebedsvlaggetjes en het tropisch weertje?)

    Wanneer vertrekken jullie? Goede reis alvast!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tibetaanse gebedsvlaggetjes?! We zijn in Laos! Ik denk dat ik die dingen hier niet tegen zal komen.

    Dat tropische weertje zou ik graag meenemen. Zeker nu ik hoorde dat het sneeuwt in Nederland.

    BeantwoordenVerwijderen