maandag 28 april 2008

Rocksport Thaurac: de camping

De camping die we dit keer hadden voor de Rocksport was perfect. Echt een aanrader. Vergelijk het maar met het bivakveldje bij Freyr. Ok, de camping is niet helemaal op loopafstand van de rotsen. Maar er zijn wel hete douches, echte wc's en zelfs een koelkast. En wij waren de enige gasten! Op twee kippen na, natuurlijk.

Ons gezelschap op de camping


We hadden in het begin een beetje regen. En de tent van Ivo en Sabine was daar niet helemaal tegen bestand. Gelukkig stonden er een paar (niet gebruikte) caravans op de camping. Met luifel. Prima om onder te ontbijten, en om je lekke tent onder te zetten.

Uit de regen


Akshay had al meteen een mooi plekje gevonden om te ontbijten voor als het niet regent. Prachtig uitzicht. Het was weliswaar pal aan de weg langs de camping, maar dat was geen probleem. Er reden nauwelijks auto's. En je kan het nauwelijks een weg noemen: het weinige asfalt dat er was zat vol met gaten.

Ideaal ontbijtplekje


Maar de tent van Ivo en Sabine was dus lek. Ze besloten om een nieuwe te kopen. Meteen maar een iets grotere…

De nieuwe villa van Ivo en Sabine


Er liepen niet alleen kippen rond. Woensdagavond kwamen we een mega-pad tegen in de douche. Die hupte van de ene douche naar de andere, totdat hij er genoeg van had.

Nog een huisdier


De grond was vruchtbaar. Er groeiden madeliefjes. Akshay wilde altijd al eens in een bed van madeliefjes slapen, dus hij greep zijn kans.

In een bed van madeliefjes


De camping is een bijverdienste van een wijnboer. Op vrijdagmiddag hadden we een rondleiding en wijnproefsessie afgesproken. De gebouwen blijken al uit de Romeinse tijd te stammen. Wist je dat druivenstruiken honderden jaren oud kunnen worden? Hoe ouder de struik, hoe beter de smaak.

Wijn proeven


Na het wijnproeven moesten we de tentjes nog afbreken, want we vertrokken vrijdagavond al. Abby en Wilfred hoefden niks af te breken, want zij bleven nog een nachtje op de camping slapen. Abby had dus mooi even tijd om kermis te spelen.

Abby speelt kermis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten