zondag 27 april 2008

Rocksport Thaurac: het slechte nieuws

Akshay, Wilfred en ik hebben weer de voorjaars-Rocksport georganiseerd. We zijn net weer terug. Er is heel wat te vertellen. Ik verdeel het maar over meerdere blog-posts. Vandaag doe ik het slechte nieuws.

We hadden een prachtig gebied uitgezocht. Toch stroomden de aanmeldingen niet binnen. Sterker nog, sommige mensen die zich al hadden opgegeven zegden weer af. We hadden eerst ongeveer anderhalf busje vol, maar uiteindelijk gingen we met maar 6 personen naar het zuiden. In twee gewone auto's. Dat is dus één deelnemer per organisator.

We waren vrijdagavond vertrokken, en zaterdag rond het middaguur waren we op de camping. Het was te laat om nog te gaan klimmen (en daar waren we ook veel te moe voor). We zijn een beetje gaan winkelen en sight-see-en. Er ging ondertussen steeds vaker een lampje op het dashboard van mijn auto knipperen, zodat ik bij de supermarkt motorolie moest kopen.

Oliepeil te laag


's Avonds gingen we uit eten. We wilden in (het enige) restaurant in Montoulieu gaan eten. Maar net deze avond hadden ze een Soiree Dansante. We konden er wel eten, maar dan voor 30 euro per persoon en dan moesten we ook nog anderhalf uur wachten. Uiteindelijk hebben we in Laroque, een plaatsje in de buurt, een restaurantje gevonden. De voorgerechten smaakten er best wel goed. Helaas is dat het enige goede dat we over dit restaurant kunnen zeggen. De rest van het eten was niet lekker of zelfs verbrand. En het was koud in het restaurant.

Ga niet naar dit restaurant


Toen ik in mijn tent stapte om te gaan slapen verzwikte ik mijn duim. Au. Er kwam binnen de kortste keren een enorme bult omhoogzetten. Die heb ik toen maar 20 minuten onder koel water gehouden. Het bleef de hele week gevoelig, maar gelukkig heb ik er bij het klimmen geen last van gehad.

Zondag was de eerste klimdag. Tenminste, dat had het moeten zijn. Want het regende. De hele dag. Bah.

In de auto is het droog


Het alternatieve ochtendprogramma bestond uit een bezoek aan de Grotte des Demoiselles. Ik had daar al vooronderzoek gedaan. Helaas was dat een kleine 40 jaar geleden, zodat ik me daar niet meer zoveel van herinner.

De grote zaal van de Grotte des Demoiselles


Het alternatieve middagprogramma bestond uit café-bezoek. In een café in Saint-Hippolyte-du-Fort. Uiteraard lagen de kranten op tafel open op de pagina met de uitslagen van de paardenraces, en natuurlijk hadden ze op de televisie het programma met de paardenraces gekozen. Abby en Akshay besloten om tekeningetjes te maken; het slechte nieuws is dat ze onder andere mij gingen natekenen. En het café serveerde wel chocolademelk, maar ze weigerden om er slagroom op te doen.

Chocolademelk zonder slagroom?!


En dan het laatste stukje slecht nieuws: aan het eind van de week moesten we weer naar Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten