woensdag 30 april 2008

Rocksport Thaurac: het eten

De Rocksport had dit voorjaar maar 6 deelnemers. Abby en Wilfred waren met hun eigen auto naar het zuiden gereden; Ivo, Sabine, Akshay en ik gingen met mijn auto. We hadden dus geen ruimte voor de kookspullen uit het depot van de NKBV-regio. Het enige dat we bij ons hadden waren de spulletjes van Abby en Wilfred. We hadden niet zoveel zin om daar elke avond een complete maaltijd mee te maken. Daarom zijn we de meeste avonden uit eten gegaan.

Ontbijt bestond uiteraard grotendeels uit stokbrood en kaasjes. Hoewel er in de loop van de week een kleine toename te zien was van het aantal (Griekse) yoghurtjes met cruesli-achtig spul. En er was gelukkig ook Nutella. Om nog even terug te komen op het weer: het was niet al te moeilijk om de Nutella te smeren.

Ontbijt


Zaterdag wilden we in restaurant Le Grillon eten. Dat is het enige restaurant in Montoulieu, het plaatsje waar onze camping bij hoort. Montoulieu bestaat uit een kerk en een paar huisjes. En dus één restaurant. Maar ze hadden een Soiree Dansante; we zouden ons moeten conformeren aan het standaard-menu van 30 euro en we zouden nog anderhalf uur moeten wachten. We gingen verder zoeken, want we hadden honger.

In het volgende plaatsje, Saint-Bauzille-de-Putois, konden we zo gauw niet een restaurantje vinden dat ook nog open was. Dan nog maar een plaatsje verderop, naar Laroque. Het ziet er daar best wel toeristisch uit. We kozen voor restaurant Les Remparts. Het voorgerecht prima was prima, maar de rest was waardeloos. Mijn stukje vlees was niet well done maar verbrand. Het eten dat de anderen kregen was ook niet al te best.

Slecht restaurant


Zondag, de regendag, zaten we 's middags in een cafeetje in Saint-Hippolyte-du-Fort. En daar vlakbij is een leuk Chinees restaurantje: Le Kim Oanh. Dat was een stuk beter! Elke gang was prima, zowel qua qualiteit als qua quantiteit (het voorgerecht was bijna nog meer dan het hoofdgerecht). Dit restaurant beviel ons zo goed dat we er donderdag weer gingen eten.

Maandagavond gingen we naar de Decathlon in Nîmes omdat Ivo en Sabine een waterdichte tent wilden kopen. Toen gingen we ook maar in Nîmes uit eten. Althans, dat probeerden we - de meeste restaurantjes bleken dicht! Gelukkig vonden we een Spaans pizzarestaurant waar we lekker hebben gegeten (hoewel de pizza die ik koos lang niet zo scherp gekruid was als in het menu geadverteerd werd). We hebben zelfs nog even cultureel gedaan: we zagen het Colloseum.

Cultuur in Nîmes


Dinsdag wilde Wilfred zelf wel eens koken. Hij verzon samen met Akshay een pastamaaltijd. Het lukte ook nog om die met de beperkte kookinstrumenten te bereiden. Het was lekker en genoeg. Daarom, en bij gebrek aan competitie, zijn zij de winnaars van de eervolle Prix de Hak.

Zelf koken


Woensdag waren we bij de rotsen van Seynes gaan klimmen. Dat is ruim een uur rijden van de camping. Op de terugweg kwamen we langs Alès, en we besloten om daar te gaan eten. We vonden Le Coq Hardi. Dat bleek een heel goed Frans restaurantje te zijn. Zonder meer het beste restaurant van de hele week. Er was maar één serveerster, die de volle zaal moest bedienen, maar dat ging prima.

In Le Coq Hardi


Donderdag waren we weer bij Le Kim Oanh in Saint-Hippolyte-du-Fort, en het was weer net zo goed als de eerste keer.

Vrijdag hadden we het laatste diner van deze Rocksport. Dit keer konden we wel terecht bij Le Grillon in Montoulieu. We hoefden maar een half uur te wachten, want het personeel zat eerst zelf nog te eten. En aan de omvang van het personeel te zien vinden ze het eten zelf in ieder geval wel lekker.

Het was niet zo erg dat we even moesten wachten. Ons contante geld was namelijk op, en bij het restaurant konden we niet betalen met pinpas of creditcard. Dus we moesten naar een pinapparaat. De dichtsbijzijnde was in St-Hippolyte-du-Fort, en dat is een minuut of tien verderop. Toen we eenmaal aan tafel zaten zagen we onze wijnboer een tafeltje verderop zitten, dus dan moet het bijna wel een goed restaurant zijn. En dat was het ook.

Lekker eten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten