zondag 1 maart 2009

Zuinig aan

Januari was een dure maand. Een paar nieuwe bedden, een Wii, een nieuwe telefoon, een nieuwe bril. Allemaal strikt noodzakelijke uitgaven, natuurlijk, maar op die manier is het geld eerder op dan de maand. Dus ik had me voorgenomen om in februari geen dure dingen te kopen.

Dat is me helaas niet gelukt.

Petzl Myo XP
Het ging mis op vrijdag 20 februari. Dat weekend ging ik weer in grotten kruipen, en dan heb je een lampje nodig. Ik heb al een tijdje mijn Tikka XP, en daar ben ik in het algemeen heel tevreden over. Maar voor het speleo-weekend van een jaar geleden had ik voor de zekerheid maar wat extra lampjes gekocht. Zoals ik toen al voorspelde is één van die lampjes een paar maanden later in Laos achtergebleven. En ik was toch niet helemaal tevreden over het bereik van de Tikka XP onder de grond (de Icon van Black Diamond kwam overigens niet veel verder). Dus ik móest nu wel weer een nieuw lampje kopen. Het werd de Petzl Myo XP. Die komt volgens de gebruiksaanwijzing twee keer zo ver als de Tikka.

Wiimote
Op zaterdag de 28e, echt op de valreep, ging het weer mis. Philip was al een tijdje aan het zeuren dat ik een tweede Wiimote moest kopen. Dan konden we tegen elkaar karten. En ik wilde al een tijdje een oplader voor de Wiimote, want anders kost het een vermogen aan batterijtjes. Toen ik bij de Makro was, kwam ik zomaar, puur toevallig, bij de games-afdeling. En daar zag ik een Wiimote-oplader liggen. Die heb ik toen maar gekocht.

Maar de oplader kan twee Wiimotes tegelijk opladen. Tja, toen moest ik dus ook maar die tweede Wiimote kopen. Ik kon kiezen voor alleen maar een Wiimote of een Wiimote plus één of ander spelletje. De doos met Wiimote en spelletje kostte maar drie euro (exclusief btw) meer dan de doos met alleen maar de Wiimote. Da's geen geld voor een Wii-spelletje, dus de keus was duidelijk.

Ik heb het thuis meteen geprobeerd: Wii Kart met z'n tweeën. Maar Philip is uit logeren, en Lien is bij een vriendinnetje (als Lien er wel was dan had ik dit soort spul natuurlijk niet mogen kopen). Dus ik moest zelf twee karts tegelijk besturen. Nou, dat lukte me niet zo goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten