zaterdag 23 februari 2008

Philip groeit

Philip heeft een wat hinderlijke eigenschap: hij groeit. Zodat kleren waar hij nu nog in past binnenkort te klein zijn. Nou was dat nog wel te verwachten toen we aan een kind begonnen, dus daar klaag ik verder maar niet over. Maar wat het een beetje lastig maakt is dat hij gehecht raakt aan zijn kleren. En dan wil hij dus per se een te kleine pyjama aan. Waarna hij steeds klaagt dat die niet goed zit. Maar de nieuwe pyjama wil hij echt niet aan.Zijn winterjas begint ook te klein te worden. We hebben al een nieuwe jas voor hem; eigenlijk is die nu nog wat te groot. Maar hij wil 'm bijna nooit aan. Ik heb die slag al een beetje opgegeven. Binnenkort gaan we op vakantie naar de tropen, dan heeft hij geen jas nodig. En daarna is het ook niet meer zo koud hier in Nederland (althans, dat hoop ik dan maar). Zolang past hij nog wel in zijn oude jas.Maar niet zo lang geleden heeft hij kennelijk een nieuw woordje geleerd: kiezen. En hij weet precies wat het betekent. Als ik met zijn oude jas aankom dan is het niet goed. Nee, ik moet terug, en ook de nieuwe jas pakken. En dan moet ik vragen welke jas hij vandaag aanwil. Waarop hij steevast de oude jas kiest. En mij vervolgens vriendelijk uitlacht: “Philip wil niet blauwe jas, he!”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten