zaterdag 23 februari 2008

Vies verhaaltje

Drie jaar geleden was Philip een machientje dat melk in poep veranderde. Het was nogal onvoorspelbaar wanneer de poep klaar was, dus Philip droeg een luier. Als het dan weer eens zover was dan moest de vieze luier weg en de billen moesten schoongemaakt worden.

Fast forward een paar jaar. Philip is allang zindelijk. Soms, als hij bij een oppas is, poept hij nog in zijn broek. Maar we hoeven hem vaak niet eens meer te helpen als hij moet plassen (soms mág dat niet eens). Poepen is wat lastiger, want dan moeten er nog steeds naderhand billen schoongemaakt worden. 't Is een stuk makkelijker dan toen hij nog een baby was.

Dan vandaag. Lien is niet thuis. Philip is lief beneden aan het spelen. Ik maak van de gelegenheid gebruik om de emailtjes van Akshay over de campingselectie van de aanstaande Rocksport te bestuderen.

Dan hoor ik wat bedremmelde geluidjes van de begane grond. Iets van “voeten vies”. Hmm, wat zou Philip aan het doen zijn? Ik vraag of ik moet helpen. Er komt een (nog steeds bedremmelde) bevestiging terug.

Beneden tref ik Philip aan. In de wc. Althans, hij staat ernaast. Met zijn broek nog net om z'n linkerbeen. En een grote drol op de drempel. En een voet en een hand vol met poep. Bij nadere inspectie is het zitvlak van de broek ook voorzien van een laagje poep. Kennelijk was hij net te laat bij de wc. Wat er precies gebeurd is wordt niet helemaal duidelijk.

Gelukkig laat Philip zich rustig helpen en schoonmaken. Ik maak maar van de gelegenheid gebruik om hem in bad te stoppen. Daar zit hij nu lekker zijn boot te verdrinken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten