zaterdag 26 juli 2008

Ben ik helderziende?

Sommige dingen weet je gewoon van te voren.

Altijd, werkelijk altijd heb ik mijn Leatherman Wave bij me. 't Is een zakmes, zaag, vijl, tang, schroevendraaier en schaar in één. Komt altijd van pas. Ik gebruik 'm ook nog af en toe. Eens, ergens bij een rots, zat een karabiner zo strak dichtgeschroefd dat we 'm zo gauw niet met de hand los kregen; voila, de tang-functie bood uitkomst. Ik heb 'm al diverse malen op kantoor goed kunnen gebruiken. De schroevendraaiers gebruik ik nog het vaakst. De schaar zit de laatste tijd een beetje vast; ik moet 'm de tool eens schoonmaken en smeren.

Zoals ik dus al zei, ik heb 'm werkelijk áltijd bij me. Behalve vandaag. Ik had al zoveel spullen in mijn broekzak, zodat ik besloot om 'm maar eens niet mee te nemen. Ik dacht nog: ik zal 'm vast vandaag nodig hebben.

En inderdaad. We besloten zomaar om een kinderbed te kopen bij de IKEA. En een stoel. En een kinderfauteuil. En nog zo wat. Thuis ging ik meteen al dat spul in elkaar zetten. Om al die verpakkingen open te maken is een mes wel handig. Maarja, de Wave lag dus op m'n buro, een verdieping hoger. En even later had ik een schroevendraaier nodig. Had ik weer mooi mijn tool kunnen gebruiken. In plaats daarvan liep ik maar berustend naar zolder, naar de gereedschapskist.

Helderziendheid is pas zinvol als je erop kan vertrouwen. En aangezien ik er niet in geloof, vertrouw ik er niet op, dus is 't niet zinvol. Helaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten