zondag 6 juli 2008

Oefenen op de slackline

't Valt nog niet mee, hoor, op mijn slackline lopen.  De nieuwe slackline in de klimhal in de Uithof is heel breed en hangt heel strak.  Die van mij is juist nogal smal, en hangt niet zo super strak.  Bovendien is de mijne nogal wat korter.  Dat maakt allemaal nogal wat verschil.

In de klimhal kan ik al aardig stil blijven staan zonder eraf te donderen.  En ik kan een stukje lopen.  Nou, thuis ben ik nog lang niet zover.  Ik kan hooguit een paar seconden blijven staan.  Als ik één of twee stappen kan lopen dan komt dat doordat ik vooruit val in plaats van opzij.  't Gekke is dat ik op twee voeten veel stabieler sta dan op één voet, terwijl op één voet staan in de klimhal juist makkelijker is.Na een paar minuutjes oefenen gaat het al beter.  Een beetje, maar toch.  Als het een beetje mooi weer blijft de komende weken dan kan ik mijn slackline-vaardigheid behoorlijk verbeteren.

3 opmerkingen:

  1. Hey Frans, mag ik zo vrij zijn je een tip te geven? 'k Zie je consequent afpleuren van die slackline (komt wellicht door die slappe en werkeloze armpjes die je langs je zij houdt. Zet je armen aan te werk; strek ze helemaal uit naar de zijkant... Zelfs als je dreigt te vallen, armen gestrekt houden (ze brengen je sneller in evenwicht). Ben beniewd of dit gaat helpen. Kun je de resultaten als filmpje weer online zetten? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. he en wanneer ga je die tuin eens snoeien lijkt wel een jungle daaro :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik dacht dat Lien zich wel thuis zou voelen in een jungle. Maar ze heeft tuingereedschap meegenomen uit Laos, dat zal wel een hint zijn.

    BeantwoordenVerwijderen