zondag 15 juni 2008

Mijn nieuwe printers

Na oude printers komen nieuwe printers.

Het abonnement van mijn mobiele telefoon was laatst aan vernieuwing toe. Ik verlengde mijn contract met een jaar. En daar was T-Mobile zó blij mee dat ze me een nieuwe telefoon kado gaven. En omdat de telefoon ook foto's kan maken, gaven ze me er ook nog een fotoprintertje bij. Dat kwam goed uit, want de inktpatronen van mijn kleurenprinter waren op en ik had geen zin om nieuwe te kopen. Dus nu ben ik de gelukkige eigenaar van een klein formaat fotoprinter. De kwaliteit van de foto's is werkelijk uitstekend.

Klein formaat fotoprinter


Zoals je aan de foto hierboven kan zien is er net één kleur van de “welcome cartridge” op. Maar een nieuwe cartridge was niet eens zo heel duur (zo'n 15 euro; de adviesprijs is 18 euro), en volgens HP kan ik daar wel 55 foto's van 10x15 cm mee printen. En als ik dan HP Advanced Photo Paper (100 vel voor 12 euro) gebruik dan is het nog watervast ook. Dan kost één foto zo'n 45 cent. Dat is duurder dan in de winkel, maar ik kan wel op elk gewenst moment printen. En zo krijgen ze in de winkel al die naaktfoto's van mijn vriendin niet meer te zien. :-)

Maar soms moet ik ook brieven en documenten printen. Vorige week nog. Dat kan ik natuurlijk op kantoor doen, als 't incidenteel is. Maar als je op zaterdagmiddag een paar documenten moet afdrukken die de vrouw de volgende dag (zondag) mee moet nemen naar het verre oosten, dan is het toch wel makkelijk als je thuis niet alleen maar een fotoprinter voor 10x15 cm hebt. Dus sinds zaterdagmiddag ben ik de gelukkige eigenaar van een kleine LaserJet. Nog geen 80 euro (inclusief tonercartridge, maar zonder USB-kabel) bij de Dixons.

Laserjet


Die opmerking over ‘gelukkig’ verdient enige nuancering. Ik was niet meteen gelukkig. Het lukte namelijk niet om de driver te installeren vanaf de meegeleverde CD. Er werd geklaagd dat er een DLL niet gevonden kon worden; of ik maar zo goed wilde zijn om aan te geven in welke directory die stond. Maar de DLL was nergens te vinden! Op de HP-site vond ik twee drivers die ik kon downloaden. Zonder toelichting wat het verschil was. Ik loadde de eerste down, en ging 'm installeren, maar ik kreeg hetzelfde geklaag. Dan maar de tweede proberen. Die deed het gelukkig wel.

Tot mijn verbazing ben ik helemaal aan het ver-HP-en. Een tijd geleden had ik al een HP scanjet gekocht (wat hebben die gasten toch met ‘-jet’?), en in de afgelopen maanden ben ik twee HP printers rijker geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten