dinsdag 10 juni 2008

Vlucht CI66 is geannulleerd - 4

Dit is alweer deel 4 in de serie Vlucht CI66 is geannulleerd. Zie het vorige deel om beter te begrijpen waar het om gaat.

Zoals ik eigenlijk al verwachtte was de bagage vanochtend niet bij het vliegveld van Vientiane. En dus konden Lien en Philip nog niet naar Sam Neua.

Lien heeft naar Bangkok gebeld, maar dat leverde niet zoveel op. In de loop van de ochtend vond ik ergens op lufthansa.com een email-adres. Daar heb ik maar eens een vriendelijk mailtje naar gestuurd. Twee uur later kreeg ik een mailtje terug, met een claim code en dit antwoord:

Please be noted now all baggages still negative in Bangkok, we have sent telex to Amsterdam and waiting for the reply.


Lien had ondertussen ook een claim code gekregen. Dezelfde code als die naar mij was gestuurd, wonder boven wonder.

Maar daar was de bagage nog niet mee teruggevonden. Het telefoneren met Laos ging ondertussen ook niet zo makkelijk. Lien probeerde ergens bij een internetcafé goedkoop te bellen. 't Was misschien goedkoop, maar we kregen meestal het geluid maar in één richting, van mij naar Laos. Daar hadden we dus niet zoveel aan.

Maar zo'n anderhalf uur later, lokale tijd in Laos ca. half acht 's avonds, belde Lien. Zij was gebeld vanuit Bangkok. Ze klonk nog niet helemaal overtuigd, maar als ze het goed begrepen had dan zouden de tassen om negen uur in Vientiane zijn! Vlak daarna kreeg ik een mailtje uit Bangkok:

Please be informed that now all baggages are located at Bangkok airport.All are being forward to Vientian airport by TG692/10jun for your collection, flight will arrive Vientian airport at 2110 local time. Sorry for the trouble that may cause to you and your family.


Ik had ondertussen een Internet-pagina gevonden waar ik de claim code kon invoeren. Alledrie de tassen stonden erop, en ze hadden ze blijkbaar inderdaad gevonden: “RECEIVED AT AIRPORT / DELIVERY PROCESS INITIATED”.

Rond kwart voor vijf (kwart voor tien in Laos) belde ik Lien maar weer eens op. En ja hoor, ze had de bagage!

Maar nu moeten ze nog naar Ban Lao, een paar honderd kilometer verderop. Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten