maandag 9 juni 2008

Vlucht CI66 is geannulleerd - 3

Dit is deel 3 in de serie Vlucht CI66 is geannulleerd. Lees, voor optimale spanning, eerst deel 1 en deel 2.

Lien en Philip zijn maandagmiddag veilig in Bangkok aangekomen. Maar ze moeten nog helemaal naar Ban Lao. De planning daarvoor was oorspronkelijk als volgt:
  1. Maandagochtend vroeg aankomen op het vliegveld van Bangkok.
  2. In de loop van maandag met het vliegtuig van Bangkok naar Vientiane. Er gaan maar liefst 4 vluchten, verspreid over de dag, dus keus genoeg. Ze zouden ook met de bus kunnen gaan, maar dan moeten ze eerst helemaal naar het centrum van Bangkok. Dat ziet Lien niet zitten, met een peuter en (vooral) 40 kilo bagage.
  3. Dinsdagochtend met het vliegtuig naar Sam Neua. Lien had haar familie alvast tickets laten kopen.
  4. Dinsdagmiddag met de auto van broer Tham naar Ban Lao. Dat kost een halve dag, dus dan zijn ze er aan het eind van de middag.
Maar nu hebben ze de bagage niet, en dan valt 't helemaal in duigen. Ze hebben de bagage echt nodig.

Lien belde me vanaf Bangkok International Airport om te klagen dat het niet lukte om de bagage door te laten sturen. Ze wist niet waar ze heen moest en kennelijk wilde niemand haar helpen. Ik legde haar uit waar ze moest zijn, en ze ging het nog maar eens proberen. Het is haar uiteindelijk gelukt: ze heeft geregeld dat de tassen worden nagezonden naar het vliegveld van Vientiane. Met heel veel geluk is 't daar dinsdagochtend al, en dan zou ze weer op het originele schema kunnen zitten.

Later belde ik haar nog maar eens. Ze zat ondertussen toch in de bus naar Vientiane. Ze hoeft immers die tassen niet meer mee te nemen, zodat ze haar handen vrij heeft voor Philip. Het is ook veel goedkoper dan met het vliegtuig: met de bus kost zo'n 25 euro, met het vliegtuig 10 keer zoveel. En het is een nachtbus, zodat ze zich ook nog eens een overnachting in een hotel bespaart.

Maarja, naar alle waarschijnlijkheid heeft ze de bagage niet op tijd om nog met het vliegtuig naar Sam Neua mee te kunnen. En het volgende vliegtuig gaat pas zaterdag. Ze wil natuurlijk niet zolang wachten. Misschien kunnen ze met het vliegtuig naar Xieng Khouang. Dat kan elke dag, volgens Lien. Xieng Khouang is halverwege Sam Neua; dan is het wel te doen om met de bus verder te gaan. Zoiets hebben we eerder gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten